Gazdaság

„Hazafias ügynek” tartja új tulajdonosa a TV2-t

Vida József szerint üzleti titok, hogy kitől kellett megvenni a csatornát.

Mint megírtuk, szerdán délután jelentette be a TV2, hogy a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása után Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatójának érdekeltségébe kerül a csatorna. Az Index már a bejelentés előtt interjút készített Vidával, aki a rendelkezésre álló információk szerint közvetetten már tulajdonosa a TV2-t 2016 óta birtokló cégnek.

Vida az interjúban azt mondta, mindig jobboldali érzelmű volt, de állítása szerint a politika nem befolyásolja a munkáját: „ha kell, igenis nemet mondok, ha tetszik ez később valakinek, ha nem”. Szerinte a politika révén rövid távú sikereket el lehet érni, de hosszú távon csak a szakmaiság kifizetődő.

Visszakérdezett ugyanakkor, hogy „az baj, ha valaki az ország javát akarja, és azért dolgozik? Mert magyar, és itt akar érvényesülni? Jobb lenne, ha svájci vagy francia befektetők vinnék ki a pénzt?” Arra a kérdésre, hogy üdvözítőnek tartja-e, ha csak egy szűk kör nyer pályázati pénzeket, azt mondta, ő még nem pályázott, de egyébként bárki pályázhat, „mindenki mindenfélét mögé gondol mindennek”.

A TV2-t hazafias ügynek tartja, szerinte a csatornának van értéke, de nem szakmai, hanem pénzügyi befektetőként jött a képbe: nem akarja irányítani a csatornát, hanem igyekszik megtalálni azokat, akik ezt jól tudják csinálni. „Ha az a feladat, hogy át kell strukturálni, jobbá, emberibbé kell tenni a céget, arra lehet, hogy alkalmas vagyok” – mondta.

Nem árulta el, hogy kitől kellett megvenni a TV2-t, szerinte ez üzleti titok, és lehet is az, mert „valószínűleg nem az állam adta el”. Szerinte a tévénézőt biztosan nem érdekli, hogy ki a tulajdonos, csak egy szűk réteget, az újságírókat.

Arra a kérdésre, hogy milyen értékes műsorok vannak a TV2-n, a Mokkát említette, azt mondta, kedveli a stábot és Gönczi Gábort is, aki „kiváló műsorvezető”. Úgy véli: ha az RTL tud nyereséges lenni, akkor a TV2 is. (Fotó: MTI / Mohai Balázs)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik