Közélet

A közmédia meg akarja leckéztetni a kellemetlenkedő ellenzéki képviselőket

Tegnap, azaz április 15-én újra akcióztak ellenzéki országgyűlési képviselők az MTVA székházánál. Szél Bernadett többek közt Hadházy Ákos, Varju László és Tordai Bence társaságában látogatott el az MTVA Kunigunda utcai székházánál, ahol ismételten szerették volna átadni ötpontos petíciójukat Papp Dániel hírigazgatónak.

Ellenzéki képviselők akcióztak a közmédiánál
Szél Bernadették próbáltak bejutni az épületbe.

Ez nem jött össze.

A követeléseket a képviselők kiragasztották az MTVA épületének egyik ablaküvegére, de azt rögtön le is szedték onnan. Szél Bernadett előtt fegyveres őrök több ajtót is bezártak, nem engedték őket be az üzemi területre a házirend miatt. A látogatóközpontnál is megállították a biztonsági őrök a képviselőket, Fábry Sándor megpróbálta beengedni a képviselőket, de őt is megakadályozták ebben a rendfenntartók.

Az MTVA az MTI-n keresztül közleményt adott ki kedd délelőtt, amelyben állítják, hogy tucatnyi törvénysértés történt egy óra alatt. Ezért aztán jogi lépéseket tesz a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) ismeretlen tettesek ellen.

Az állítja az MTVA, hogy a képviselők elállták az MTVA Kunigunda úti épületének egyik bejáratát,

így a szabadság és munkához fűződő jogukban korlátozták a dolgozókat és a vendégeket. Más ellenzéki képviselők engedély nélkül hatoltak be a közmédia területére, többen közölük törvénysértő módon készítettek kép- és hangfelvételeket, amivel megsértették a munkatársak személyiségi jogait. Az MTVA a tapasztalt visszaélések miatt haladéktalanul megvizsgálja a rendelkezésre álló jogi eszközöket, és megteszi a szükséges lépéseket. Nem ez volt az első alkalom, hogy ellenzéki képviselők betörtek a közmédia épületébe. Tavaly év végétől több alkalommal követtek el hasonló jogsértéseket, ellehetetlenítve a normál munkavégzést.

Kiemelt kép: Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik