Mára szinte minden zöldségnövényből nemesítettek a szakemberek különleges színű, formájú egyedeket és ez a burgonya esetében sincsen másként. A lila színtől a feketéig, sőt, a kifli formájúig számtalan, a hétköznapi termelő és fogyasztó számára nehezen értelmezhető burgonyafajtát fogtak termesztésbe, írja az Agrofórum.hu.
Az újfajta krumplik közül kiemelték többek között a Franciaországból származó Fleur Bleue burgonyafajtát, melynek gumói hosszúkás formájúak, héjuk lila, húsuk pedig rózsaszínes árnyalatú. Rendkívül pozitív tulajdonságaként említették, hogy közepes méretű gumói a főzést követően is megtartják különleges rózsaszín árnyalatukat.
Termesztéstechnológiai szempontból ez a különleges burgonyafajta a gazdák egyik kedvence lehet a portál szerint, ugyanis a tárolást igen jól tűri, valamint a növényvédelmére sem kell túl sokat költeni. Ennek oka, hogy a Fleur Bleue burgonya kiemelkedő rezisztenciát mutat a a burgonya Y-vírussal szemben.
Kiemelt kép: Thinkstock