Gazdaság

Kétszázmilliós bevétel mellett is óriásit bukott Bánki Erik cége

Megismételte a bravúrt, tavaly is munkavállalók foglalkoztatása nélkül volt képes százmilliós árbevételt elérni Bánki Erik egyik cége, 2018-ban mégis nagyot bukott a fideszes politikus érdekeltsége.

A parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke tulajdonában álló Pannon PR 2020 Marketing és Kommunikációs Tanácsadó Kft. frissen megjelent beszámolója szerint a társaság több mint kétszázmillió forint bevételre tett szert. Ugyanakkor a főtevékenységként épületépítési projekt szervezéssel foglalkozó vállalkozás 85 millió forint veszteséget termelt 2018-ban.

Érdekesség, hogy a cég továbbra sem alkalmaz egyetlen munkavállalót sem, így kérdéses, hogy Bánki Erik – aki egy személyben tulajdonosa és ügyvezetője a társaságnak – bokros teendői mellett hogyan szakított időt céges munkájára. Továbbá figyelemre méltó, hogy a cég tőkehelyzetét hamarosan rendeznie kell Bánkinak, ugyanis már második olyan év telt el, hogy a társaság saját tőkéje negatívban van, jelenleg mínusz 88 millió forint.

Ráadásul, Bánki a szóban forgó cég megalapításakor azt mondta a HVG-nek:

Néhány kreatív, fiatal tehetségnek szánnék kísérleti terepet, amiből talán egy későbbi időszakban komolyabb cég építhető.

Emlékezetes, Bánki Eriknek megvan a hatodik érzéke az üzlethez. A kormánypárti politikus 2013-ban éppen abban az Opimus Nyrt.-ben várásolt hetvenmillió forintért részvényt, ami  később Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos tulajdonába került, majd a cég részvényárfolyama az egekbe emelkedett.

Kétes hírű cégbe fektetett vagyont egy fideszes képviselő
Bánki Erik, a gazdasági bizottság elnöke 2013-ban hetvenmillió forintért vett Opimus-részvényt. Nem tiszta, hogy miért és miből.

Kiemelt kép: MTI / Földi Imre

Ajánlott videó

Olvasói sztorik