Gazdaság

Az Erste megveszi az Aegon Lakástakarékpénztárat

Átveszi az Aegon Lakástakarékpénztár portfólióját az Erste Lakástakarék, a társasághoz kerülő 64 ezer szerződéssel a pénzintézet piaci részesedése a jelenlegi 10-ről 14 százalékra nő - számolt be az Erste pénteki sajtóközleményében.

Az Erste Lakástakarék Zrt. átveszi az Aegon Lakástakarékpénztár Zrt. portfólióját – az erről szóló megállapodást csütörtökön írták alá a társaságok vezetői. Az ügylettel az Erste Lakástakarék – szerződésállomány alapján mért – piaci részesedése a jelenlegi 10 százalékról közel 14 százalékra emelkedik. A tranzakció hatósági jóváhagyáshoz kötött, az érintett ügyfelek adataik átadása előtt 60 nappal kapnak tájékoztatást az őket, illetve szerződéseiket érintő változásokról.

A 101 milliárd forint mérlegfőösszegű Erste Lakástakarék 92 milliárd forint betétállományt kezel, míg az Aegon Lakástakarékpénztár betétállománya pedig megközelítette a 30 milliárd forintot.

Az Erste 115 ezer ügyfél 157 ezer szerződését kezeli, míg az Aegon mintegy 50 ezer ügyfelének 64 ezer szerződése van. Az Erste szerződött állománya eléri a 680 milliárd forintot, az Aegoné közel 230 milliárd forintot tesz ki.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik