Gazdaság

Több mint 30 milliárddal lógnak a NAV legnagyobb adósai

Az adóhatóság pénteken közzétette a jelentős összegű adóhiányt felhalmozók legfrissebb listáját, mely a tavaly december 28-i állapotot tükrözi. A szégyenlistán kft.-k és magánszemélyek is megtalálhatóak, összesen 85 adózó. Az összes adóhiány 14,9 milliárd forint, az adóhiányhoz kapcsolódó jogkövetkezmény, magyarul bírság pedig ennél is kicsivel több, 15,3 milliárd forint. Vagyis a jelentős öszzegű adóhiányosok több mint 30 milliárd forinttal lógnak a NAV-nak.

A NAV negyedévente teszi közzé honlapján azok listáját, akiknél az előző negyedévben jogerőre emelkedett határozatában magánszemélyeknél 10 millió, más adózóknál 100 millió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg.

A legkisebb tartozás hajszállal 10 millió forint feletti, bírsággal együtt azonban már majdnem 20 millió forintos. A legnagyobb adóhiányt egy kft.nél, a Bus Investment Kft.-nél állapítottaák meg, több mint 1 milliárd forintnyit, amely a bírságokkal 1,7 milliárd forintra hízott. A listán szereplő cégők több mint két harmadánál 100 millió forint feletti adóhiányt állapított meg a NAV.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik