Gazdaság

Tízmilliókért blogol a fideszes holdudvar az MTVA felületein

Schmidt Mária, ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég vezető elemzője és politikusok is szerepelnek a listán.

Közel hatvanmillió forint közpénzt fizetett az MTVA a Fidesz-holdudvar tagjainak, hogy a közmédia felületein blogoljanak – írja az Átlátszó.

A portál fel is sorolja, kik az állami média bloggerei: ifj. Lomnici Zoltán CÖF-szóvivő, Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, Király Nóra, Újbuda fideszes alpolgármestere, Papp Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főigazgató-helyettese, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója, Daru Gábor, a Duna Médiaszolgáltató stratégiai vezetője, Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum volt igazgatója, Lánczi Tamás, a Századvég Csoport vezető elemzője és Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A jellemzően kormánypárti üzeneteket továbbító blogokért járó honoráriumokról közadatigénylésben érdeklődött az Átlátszó, így kiderült, hogy Lánczi 2017-ben 6,3 millió forintot, tavaly pedig több mint 6,2 milliót számlázhatott az MTVA-nak. Ez mintegy negyede annak az 56 millió forintnak, amit 2015 és 2019 márciusa között kifizettek a kormánypárti „blogbirodalom” szerzőinek. (Fotó: MTI / Soós Lajos)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik