Gazdaság

Élelmiszercsomag, készpénz – Ezt kapják a nyugdíjasok húsvétra

A kormánytól idén nem kapnak húsvéti támogatást a nyugdíjasok, viszont egyre több önkormányzat gondol az idősekre, erről készített összeállítást a napi.hu.

  • Kalocsán 2000 forintos húsvéti juttatást kapnak a 65 év felettiek. Bár az egyik MSZP-s képviselő 3500 forintra emelte volna az összeget, javaslatát leszavazták.
  • A dombrádi rászorulók 4500 forint értékű élelmiszercsomagot kapnak az önkormányzattól. Az április 15-ig igényelhető csomag a március 21-én elfogadott helyi rendelet szerint húskészítményt és a helyi gazdáktól származó almát tartalmaz.
  • Mintegy 55 millió forintot osztanak szét a dunaújvárosi nyugdíjasok között húsvét alkalmából: az 5000 forintos támogatás kézbesítését már elkezdte a posta.  Egy 2015-ös helyi rendelet szerint hivatalból karácsonykor és húsvétkor annak jár a támogatás, akinek a nyugdíja nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum hétszeresét, azaz 199 500 forintot.
  • Makón a fideszes és a szocialista helyi képviselők is jóváhagyták a 10 ezer forintos utalványt a 70 év feletti lakosoknak.

Kiemelt kép: Balázs Attila/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik