Gazdaság

Kinyomozták, miért került Mészáros Lőrinc lánya a NAV szégyenlistájára

A leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc egyik lánya, Homlok-Mészáros Ágnes is rákerült a NAV azon listájára, amelyen áfa-bevallási kötelezettségüket elmulasztók nevét adta közre.

A listában azokat az adózókat szerepeltette az adóhatóság, akik több mint két – egymást követő bevallási időszakon keresztül nem tettek eleget a kötelezettségüknek.

Egy nap kellett, hogy a Mészáros-birodalom csúcsain kiderítsék, mi történhetett a bevallásokkal.

A G7 szerdai cikkében megjelent állításokat csütörtökre leellenőriztették Homlok-Mészáros Ágnes adó- és áfa bevallásait készítő könyvelőirodával.

A belső vizsgálat végül azzal zárult, hogy egyéni vállalkozóként Homlok-Mészáros Ágnes minden gazdasági évben a tényeknek és az adójogi jogszabályoknak megfelelően, illetve a törvény által előírt határidőben benyújtotta adóbevallásait, azonban technikai hibából adódóan a NAV által a 2017-es gazdasági évre utólagosan előírt negyedéves 0-s bevallásokat az iroda nem juttatta el az adóhatósághoz.

A Homlok-Mészáros Ágnes képviseletében kiadott közlemény szerint a bizonylatok utólagos benyújtásának elmaradása nem járt adófizetési mulasztással, a hiányzó dokumentumok pótlása pedig már folyamatban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik