Gazdaság

34 500 forintos szociális lakbért fizet budavári lakásáért a Mesemúzeum vezetője

A Kányádi Sándor költő ötlete alapján a Várban létrehozott Mesemúzeum vezetője, Helmich Katalin is kapott egy értékes bérlakást a várban, ráadásul az intézményvezető a műemlék épületben kialakított, 98 négyzetméteres önkormányzati ingatlanért szociális bérleti díjat, havonta 34 500 forint lakbért fizet – derítette ki a hvg.hu.

A lap hozzáteszi:

ezt a legkedvezőbb bérleti díjat az önkormányzat vonatkozó rendelete alapján kifejezetten rászorultsági alapon lehetne megállapítani.

Helmich Katalin szolgálati lakásként élhet az ingatlanban, a Budavári Önkormányzat sajtóosztálya pedig azt is elismerte, hogy a vezető a szociális bérleti díjért a lakást határozatlan időre kapta, a múzeum „projekt vezetésével és koordinálásával kapcsolatos feladatai ellátása idejéig bérelheti” ilyen kedvező feltételekkel. A lapnak sikerült elérnie Helmich Katalint, aki azt mondta: az ingatlant szolgálati lakásként ajánlották fel neki, de a Budavári Önkormányzat soha nem mondta, hogy ez „szociális” lakbér. Amikor arról kérdezték, hogy reálisnak tartja-e a csaknem 100 négyzetméteres, I. kerületi ingarlanért a 34 500 forintos bérketi díjat, elismételte, hogy nem tudott arról, hogy szociális bérletet fizet, azonban elismerte, hogy

nem gondolja, hogy ő lenne a legrászorultabb.Helmich felhívta a lap figyelmét, higy azt is meg kell nézni, hogy milyen munkát végez, és milyen idősávban, és sérelmezte, hogy miért nem arra kíváncsi az újságíró, hogy “hogyan foglalkozik a gyerekcsoportokkal” a Mesemúzeumban. Arra is utalt, hogy jogi lépéseket tesz, ha kedvezőtlen színben tünteti fel a hvg.hu.

Bayer Zsolt 32 ezerért bérel

Három napja mutattuk be, hogy jutott vissza a Bayer-család tulajdonába az a ház, amit egy értékes, várbeli lakásért cserébe ajánlottak fel.

Bayer Zsolték trükkje: visszaszerezték a vári önkormányzati lakásra cserélt ingatlant is
A publicista először tagadott, majd mindent elismert, miután szembesítettük a tényekkel.

A fideszes publicista, Bayer Zsolt Orbán Viktor miniszterelnök új rezidenciájától, a felújított karmelita kolostortól pár száz méterre fekvő Úri utcába költözött be egy önkormányzati bérlakásba, amit meglehetősen olcsón, 32 ezer forintért bérel az I. kerületi önkormányzattól.

Kiemelt kép: Kovács Attila / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik