Gazdaság

Nyugdíjasokat toboroznak százmillióért a budapesti fürdőkbe

A fővárosi fürdőket üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) közbeszerzést írt ki nyugdíjasok toborzására és foglalkoztatására. A nyertes munkaerő-közvetítővel vállalkozási keretszerződést kötnek nettó 100 millió forint keretösszegben, írta a Napi.hu. A közbeszerzés révén kizárólag közérdekű nyugdíjas szövetkezeti tagsági jogviszonyban álló nyugdíjasokat foglalkoztatnának  a budapesti fürdőkben.

A BGYH kötelezettséget vállal nyugdíjasok foglalkoztatására nettó 100 millió forint erejéig. A keretszerződés három évre, 50 ezer munkaórára szól, de 35 ezer munkaóra lehívására vállal kötelezettséget a cég, ugyanakkor a szerződés meghosszabbítható. További opció, hogy a nyertes ajánlattevőnek lehetőséget kell biztosítania arra, a BGYH a közvetített munkaerőt munkaviszonyban foglalkoztassa.

Tizennégy helyre keresnek nyugdíjas dolgozókat, például vízicsúszda-kezelőt (ehhez a mutatványos berendezések biztonságosságáról szóló rendelet szerinti tanfolyam elvégzéséről szóló igazolás szükséges), fürdősegédmunkást (mint például takarító, öltözőkezelő, kölcsönzői segédmunkás), pénztárost (ehhez középfokú végzettség szükséges), kertészeti segédmunkást és fürdő házirend felügyelőt.

Kiemelt kép: MTI / Mohai Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik