Gazdaság

Leállítják az éjszakai műszakot az ingolstadti Audi-gyárban

Takarékossági okokból márciustól leállítják az állandó éjszakai műszakokat az ingolstadti Audi-gyárban, az autógyártó már az üzemi tanáccsal is megegyezett. A változás az úgynevezett egyes szerelénysort érinti – írta meg a dpa német hírügynökség értesülése alapján a Süddeutsche Zeitung. Az autógyártó közölte: az érintett munkavállalókat nem bocsátják el, más modellek kivitelezési munkálataihoz irányítják át őket.

Az éjszakai munkavégzés leállítására a cég szerint azért van szükség, hogy elérjék a korábban meghatározott, csökkentett volumenű termelés számait. A kitűzött célt két műszakkal is el tudják érni, nincsen szükség az éjszakai munkavégzésre.

A Sueddeutsche Zeitung szerint tavaly az Audi csak 1,8 millió autót értékesített a  kipufogógáz-mérési szabvánnyal kapcsolatos problémák miatt, ezzel messze lemaradt a Mercedestől és a BMW-től. Az értékesítés 59,2 milliárd euróra, a működési eredmény 24 százalékkal 3,53 milliárd euróra csökkent. Az Audi néhány napja jelentette b, hogy munkahelyeket kell  megszüntetniük. Alexander Seitz szóvivő szerint nem nem elbocsátásokat jelent, hanem a nyugdíjba vonuló kollégáik helyét egyelőre nem töltik fel. Hozzátette: az Audi a jövőben inkább az elektromos autókra összpontosít.

Kiemelt kép: Europress/dpa

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik