Gazdaság

Máris beindultak a revizorok – itt a NAV-lista

Közzétették, hol lehet az év első munkanapjain ellenőrzés.

A NAV továbbra is kiemelten vizsgálja a környezetvédelmi termékdíj köteles termékek forgalmazásával, importjával érintett adózókat – írja a hivatal az ADÓtraffipax oldalán.

Baranya megyében január 6-ig Komlón, Szigetváron, Mohácson, és Pécsen a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatást, az online pénztárgép használatát, az áruk eredetét ellenőrzik. A revizorok  jelenlétére számíthatnak a zöldség- és gyümölcskereskedők, a vendéglátóhelyek, az építőipari tevékenységet folytatók, a piacokon, köztereken értékesítők. Kiemelten ellenőrzik a személyszállítókat is.

Fejér megyében az év első hetében ellenőrzik az építkezéseken dolgozók foglalkoztatásának szabályszerűségét.

Hajdú-Biharban szerdától péntekig Debrecenben főleg a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatást ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást korábban elmulasztókra, a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is, de máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megyében csütörtökön Bátonyterenyét és környékét, pénteken Salgótarjánt és környékét ellenőrzik. Az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát vizsgálják, de a revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is megjelenhetnek.

Pest megyében kiemelten ellenőrzik januárban a fodrászati, szépségápolási és egészségmegőrző vállalkozásokat, de máshol is lehetnek ellenőrzések. Főleg a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik