Gazdaság
Balatonfüred, 2018. június 5.
A MÁV Start Zrt. Ganz MÁVAG-ban gyártott DHM-7 dízel-hidraulikus hajtásrendszerû mozdonya által vontatott gyorsvonati szerelvény áll a város 2017 júliusában fölavatott korszerû vasútállomásán.       
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Hivatalosan is Mészáros és veje fejlesztheti az észak-balatoni vasútvonalat

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2018. 10. 31. 17:21

Még júniusban írtuk meg, hogy Mészáros Lőrinc egyik cége, az R-Kord, és vejének, Homlok Zsoltnak az érdekeltsége, a Vasútvill nyerte el az észak-balatoni vasútvonal egyik szakaszának felújítási munkálatait 23 milliárd forint értékben.

Szerdán a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közölte az MTI-vel, hogy sikeresen lezárult a Szabadbattyán-Balatonfüred közötti szakasz villamosítására kiírt közbeszerzés, a munkát a Vasútvill Kft. és az R-Kord Kft. alkotta ÉB 2018 Konzorcium nyerte el.

A tervezést és kivitelezést is magában foglaló, mintegy nettó 23 milliárd forintos beruházás során a Szabadbattyán és Balatonfüred közti 55 kilométeres vonalszakasz villamosítása mellett Polgárdi, Balatonkenese, Balatonfűzfő és Alsóörs állomásokat átépítik és akadálymentesítik. Ennek keretében az állomásokon cserélik a szükséges kitérőket, 55 centi magas peronokat építenek, korszerűsítik az utastájékoztató rendszert és felújítják a térvilágítást, Szabadbattyánban pedig a transzformátor alállomást is bővítik.

A közlemény szerint a tervezési feladatok elvégzését követően a látványos kivitelezési munkálatok 2019 őszén kezdődhetnek meg, a teljes fejlesztés körülbelül 2,5 év múlva készül el.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.