Gazdaság

A kormány szerint az ellenzék tehet a szemétkáoszról

Sajátos módját választotta a kormány, hogy az eddigi hallgatását megtörve mondjon valamit a hétfőn hivatalosan is összeomlott szemétszállítási rendszerről. (116 települést kiszolgáló, Pest és Nógrád megyében működő Zöld Híd közölte, a lakosságtól már nem viszi el a szemetet, mert az állami kukaholding nem ad elég pénzt a működésre.)

Sajtótájékoztatót tartottak, amit pontosabb kinyilatkoztatás-eseménynek nevezni, mert kérdezni nem lehetett.

Itt a belügyminiszter-helyettes, Kontrát Károly kijelentette, az egész ügy csak egy LMP-s politikus játszmája, a kormány pedig nem enged a zsarolásnak, és felháborítónak tartotta, hogy a szolgáltató cég nem látja el feladatát, de vissza sem adja a megbízását – tudósít az eseményről az Index. Kontrát arra célozhatott, hogy a Zöld Híd ügyvezetője korábban LMP-s képviselőjelölt volt, illetve a cég központja az ellenzéki vezetésű (Gémesi György szintén LMP-s képviselőjelölt) Gödöllőn található.

A katasztrófavédelem részéről is volt ott egy illetékes a sajtótájékoztatón, ő azt mondta, hogy felkészültek a szemétszállítás megszervezésére, meg hogy képesek ellátni a szolgáltató feladatait, de hogy mikor fogják elszállítani – és kicsoda – a szemetet az érintett 116 településről, azt nem árulta el. Kérdezni meg ugye nem lehetett.

A helyzet tehát úgy áll, hogy

1. A kormány szerint az ellenzék, igazából egy ellenzéki politikus játszmája az egész szemétkáosz (és nem a kormány által felállított állami kukaholding az ország lényegében minden pontján érezhető bénázása tehet róla),

2. A katasztrófavédelem szerint ők urai a helyzetnek, csak épp

3. nem lehet tudni, hogy ki és mikor viszi el az utcákon gyűlő szemetet.

Szemétkáosz: jött egy katasztrófavédelmis autó és sok helyen megállt a faluban
Az emberek értetlenül állnak a házak előtt halmozódó, el nem szállított szemét miatt.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik