Gazdaság

Cseresnyés: Az ellenzék nem kérheti számon a kormányon a szemétügyet

Az államtitkár azt mondta, hulladék nem marad elszállítatlanul.

Többször írtunk már arról, hogy több tucat településen az utcán rohad a szemét, pénzhiány miatt ugyanis nem szállítják el. Az ügy a parlamentben is előkerült, Molnár Gyula MSZP-s képviselő az Index tudósítása szerint azt mondta napirend előtti felszólalásában, hogy a hulladékszolgáltatás átformálása „igazi NER-sikersztori”, ugyanis húszmilliárd forint veszteséget sikerült felhalmozni.

Azt is megemlítette: Nápolyban a maffia miatt marad utcán a szemét, itt a kormány miatt, „talán nincs is nagy különbség”.

A politikus szerint nem a katasztrófavédelemre vagy bizottságokra van szükség, hanem a nemzeti „kukaholding” megszüntetésére, a károk megtérítésére, és hogy visszaadják a feladatot az önkormányzatoknak.

A kormány nevében Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára azt válaszolta, hogy „hulladék nem marad elszállítatlanul”, a kormány abban a pillanatban intézkedett, amint komolyabb probléma merült fel. Szerinte egyébként az ellenzék nem kérhet számon semmit ez ügyben, mert a szocialisták idején csökkent a hulladékszállítás színvonala, és Nagykanizsán, ahol ő korábban polgármester volt, a szocialisták kormányzása alatt duplájára emelkedett a szemétdíj. (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik