Gazdaság

A neont hagyjuk otthon az állásinterjú előtt!

Adunk pár tippet, hogy hozhatja ki magából a maximumot a leendő főnökei előtt, milyen ruhadarabbal nem lőhet mellé.

Egy állásinterjún nem csak az a fontos, hogy felkészülten menjünk a beszélgetésre vagy a leghatározottabb oldalunkat mutassuk. Jó benyomást kell keltenünk tetőtől talpig, hogy miénk legyen a kiszemelt állás, és ehhez a külsőnk is hozzátartozik. Az alábbi tanácsok segíthetnek, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból.

1. Ne most kísérletezzünk!

Akár egy állásinterjúra, akár egy randira, akár egy sima péntek estére készülünk, nagyon fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, ne akarjunk éppen ezen a napon túlságosan újítani, mert meglátszik. Más is észre fogja venni, hogy ha túlságosan elrugaszkodunk a komfortzónánktól, és az interjún kísérletezünk idegen ruhadarabokkal, illetve stílussal.

2. A kevesebb néha több

A legtöbb tanácsadó cikk az elsők között emlegeti, hogy a durva sminket máskor próbálgassuk. Persze lehet olyan kivétel, hogy valaki igazán tudja viselni a harsány rúzsokat, és ezt tudja is magáról, de nem árt megtalálni az arany középutat a sminkben és az ékszerekben is. Az a jó, ha a személyiségünket tükrözi a szettünk és a kiegészítőnk, de ne lőjünk túl a célon. A Vogue szerzői szerint ez azért is fontos, mert a leendő főnökünknek más lehet a stílusa, így azelőtt megvan az első benyomása, hogy felsorolnánk az önéletrajzunkat és a képességeinket.

Fotó: Thinkstock

3. Harsány színek és a neon majd máskor

Azért azt nem árt tisztázni, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen állásra jelentkezünk. A kreatív vagy a designnal, netán divattal foglalkozó munkahelyek egészen mást várnak, mint egy nagy cég az állásinterjún. Előzőeknél a siker kulcsa lehet egy harsányabb vagy extrémebb darab. De ha nem ilyen területen keresgélünk, hagyjuk otthon a legvibrálóbb felsőnket, és a legdrágább táska is maradhat, amiről ordít az ára. Egyszerűen nem mutat jól. A Vogue abszolút az egyszerűséget hangsúlyozza.

4. Az émelyítő illatfelhőt felejtsük el!

Ez a tanács egy átlagos munkanapon és a sikeresen abszolvált interjú után is jól jön, ha nem akarunk megvető pillantásokkal találkozni a liftben. Mindenki másként érzékeli a szagokat, és nem szerencsés, ha az interjú közben ablakot kell nyitni.

Fotó: Thinkstock

5. Ne variáljunk a nyakkendővel!

Az öltözködési tippek javarészt a nőknek szólnak, de a férfiak is éppúgy elszúrhatják egy rosszul kiválasztott részlettel a felvételt. A Business Insider szakértői például a tengerészkék, a piros vagy a szürke nyakkendőre szavazanak, illetve ezek az árnyalatok keveredhetnek a mintákban. A feketét hagyjuk esti alkalmakra.

+1 Ápolt körmök

Mindkét nemnél muszáj rászánni az időt egy fontos találkozó előtt, hogy rendbe tegyük a kezünket. Lehet profi segítséget kérni, vagy megcsinálhatjuk magunk. A lényeg, hogy mindenképpen fel fog tűnni az interjún, ha elhanyagoljuk a manikűrt, és ápolatlanul mutatkozunk.

Szponzorált tartalom

A cikk a Coca-Cola HBC Magyarország  #énjövőm programja támogatásával készült.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik