Gazdaság

Ingyen fürdőjegyet kaphatnak a nyugdíjasok

A Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program keretében tízezer darab sorszámozott úszó- és fürdőjegyet bocsátottak ki, és mivel augusztus 31-ig nem fogytak el a belépők, a jegykibocsátást ismét meghosszabbították egy hónappal, írja a Szabolcshír. Ez jó hír a helyi nyugdíjasoknak, mert hogy ők kaphatnak a jegyekből, ingyen.

Érdemes a kiváltott jegyeket felhasználni, hiszen a beváltás után minden meghosszabbított igénylési hónapban újra igényelhetnek jegyet a nyugdíjasok, ha a kibocsátás még nem ért véget. Fontos tudni, hogy az igénylőnek fel kell mutatnia a személyi igazolványát, lakcímkártyáját és a nyugdíjfolyósítási törzsszámigazolást a regisztrációhoz. Jelenleg mintegy 1700 jegyet tudnak még felvenni regisztráció után a nyugdíjasok. A belépőket december 20-ig lehet felhasználni.

A Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Programot az EMMI a a Magyar Szabadidősport Szövetséggel szorosan együttműködve hirdette meg, és 2016 óta számos sportprogramot támogattak általa.

Korábban volt az Erzsébet-program keretében is ingyenes fürdőjegyre pályázat, országos felhasználási lehetőséggel, de már évek óta nem hirdetik meg. Pedig kedvelték az idősek.

Kiemelt kép: Fürdőzők az Aquarius Élményfürdő külső termálmedencéjében Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn. MTI / Balázs Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik