Gazdaság

Schmidt: Tüzelő helyett készpénzt kellene adni a lakosságnak

Akik nem részesültek se a márciusi gáz- és távhő-, se az áprilisi tüzelőakcióban, 12 ezer forint értékű tűzifát, szenet, palackos és tartályos pb-gázt, fűtőolajat kaphatnak.

A Belügyminisztériumhoz és a Miniszterelnökséghez fordul a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége annak érdekében, hogy az újabb tüzelőtámogatást ne természetben kelljen kiosztani, hanem – az áprilisi határozathoz hasonlóan – a megkapott költségvetési juttatást készpénzben adhassák tovább a háztartásoknak – mondta el a Népszavának Schmidt Jenő, az önkormányzati szövetség elnöke, Tab fideszes polgármestere.

Azok, akik mindeddig nem részesültek se a márciusi gáz- és távhő-, se az áprilisi tüzelőakcióban, 12 ezer forint értékű tűzifát, szenet, palackos és tartályos pb-gázt, fűtőolajat, illetve pelletet/brikett igényelhetnek. A papírt nem küldik ki, az a polgármesteri hivatalban található meg, a kitöltött nyomtatványt pedig legkésőbb október 15-ig kell visszavinni. A kiszállítás költségeit nem állják.

Schmidt Jenő szerint a településeknek nem lesz erejük a kormány által felkínált tüzelőfajták szakszerű beszerzésére és kiszállítására, ráadásul egy felvásárlási hullám még inkább felverné az amúgy is magas tüzelőárakat. A településvezető szerint nem szempont, hogy a pénzbeni támogatást esetleg másra költik, hisz a természetbeni juttatás révén is készpénz marad meg.

A Népszava az ügyel kapcsolatban megkereste az illetékes Belügyminisztériumot, azonban a tárca a nekik feltett 15 kérdés közül egyre se adott érdemi választ.

Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik