Gazdaság

Miniszteri engedély kell mostantól a bor cukrozásához

Ha az időjárás rendkívül kedvezőtlen volt a szőlőre, akkor a must alkoholtartalmát miniszteri engedéllyel lehet növelni, szúrta ki a napi.hu az agrárminiszteri rendeletet a Magyar Közlönyben.

A friss szőlő, a szőlőmust, a részben erjedt szőlőmust, illetve a még erjedésben levő újbor alkoholtartalmának a növelését a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa kezdeményezheti az agrárminiszternél, egy-egy borvidékre, vagy akár az egész országra is.

Az alkoholtartalom 0,5 térfogatszázalékkal növelhető. Az engedélyt a miniszter 15 napon belül adja meg és közzé teszi azt a Hivatalos Értesítőben.

Kiemelt kép: MTI/H. Szabó Sándor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik