Gazdaság
Gyöngyössolymos, 2008. október 10.
A muskotály, a legõsibb szõlõfajták egyike a Mátraalján, Marozsán István gazdálkodó ültetvényén. Az idei idõjárásnak köszönhetõen korábban kezdhették el a szüretet, amely szeptember végétõl október közepéig tart. A termés biztató, hektáronként több mint száz mázsa muskotályszõlõ szedhetõ le a tõkékrõl és a must cukorfoka is 18-20 fok közötti. A felvásárlási árak azonban jelentõsen csökkentek, miután kilónként 40-50 forintért veszik át nagy tételben a szõlõt.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Miniszteri engedély kell mostantól a bor cukrozásához

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2018. 07. 31. 21:04

Korábban a témában:

Ha az időjárás rendkívül kedvezőtlen volt a szőlőre, akkor a must alkoholtartalmát miniszteri engedéllyel lehet növelni, szúrta ki a napi.hu az agrárminiszteri rendeletet a Magyar Közlönyben.

A friss szőlő, a szőlőmust, a részben erjedt szőlőmust, illetve a még erjedésben levő újbor alkoholtartalmának a növelését a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa kezdeményezheti az agrárminiszternél, egy-egy borvidékre, vagy akár az egész országra is.

Az alkoholtartalom 0,5 térfogatszázalékkal növelhető. Az engedélyt a miniszter 15 napon belül adja meg és közzé teszi azt a Hivatalos Értesítőben.

Kiemelt kép: MTI/H. Szabó Sándor

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Young abused woman defending with pray looking at camera with outstretched arm. Selective focus. Focus on background, on woman face.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.