Gazdaság

Távozik Vida Ildikó a Közgéptől

Miután a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásával végrehajthatóvá vált Nyerges Zsolt irányításszerzése a korábbi Simicska-érdekeltségek felett, az új tulajdonosi döntésnek megfelelően a mai nappal megtörténtek a személycserék a Hír Tv Zrt., a KÖZGÉP Zrt. és a Mezort Zrt. élén – írta közleményében a Közgép.

Simicska eladja minden üzleti érdekeltségét
Üzlettársa, Nyerges Zsolt veszi át cégeit. Az Orbán Viktorral három és fél éve összekülönbözött oligarcha a jelek szerint teljesen visszavonul.

A korábbi NAV-elnök Vida Ildikó a KÖZGÉP Zrt. és a Mezort Zrt. elnökségéről is lemondott, mindkét társaságban Nyerges Zsolt tért vissza az igazgatóság vezetésére.

Szerdától a Közgép igazgatóságának is Nyerges az elnöke, Sárvári Tamás, az IT eddigi elnökhelyettese vezérigazgatóként folytatja munkáját. Tóth Marianna és Nagy Ajtony Csaba lemondott a társaság felügyelőbizottságában viselt tisztségéről.

Nyerges Zsolt tölti be a Mezort Zrt. elnöki tisztét is, Simicska Lajos pedig távozott a társaság felügyelőbizottságából.

A tulajdonosi döntés szerint Pauwlik László visszatér a HírTV Zrt. vezérigazgatói posztjára, a társaság igazgatóságát megszüntették, Fonyó Károly eddigi elnök és Faragó Csaba eddigi vezérigazgató távoztak a csatornától.

A GVH jóváhagyásával a tulajdonosi kivásárlás tranzakciói lezárultak.

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik