Gazdaság

Mészárosék első osztályú, hatalmas irodaházat szereznek

Nincs fék Mészáros Lőrincék vonatán. Az érdekeltségébe tartozó Diófa Alapkezelő, pontosabban az általa kezelt Torony Ingatlan Befektetési Alap megvásárolja az egyik legnívósabb budapesti irodaházat, az Alkotás Pointot, ezt jelentették be a Gazdasági Versenyhivatalhoz.

Az Alkotás Point a Déli pályaudvartól nem messze, az Alkotás út, Csörsz utca, Győri út által határolva található. A modern A kategóriás, hétszintes, három szárnyból álló épület több mint 20 ezer négyzetméternyi irodát foglal magában. A jellegzetes kinézetű épület elnyerte a Budapesti Építészeti Nívódíjat is.

Budapest, 2017. április 15. Zászlók lobognak az Alkotás Point Irodaház egyik bejárata előtt a XII. kerület Alkotás utca 50-ben.
MTVA/Bizományosi: Róka László

Azt nem árulták el, hogy mennyiért vásárolja meg a Diófa Alapkezelő által kezelt Torony Ingatlan Befektetési Alap az irodaházat.

Nincs egy éve, hogy Mészáros egy másik nagy üzletet ütött nyélbe, amely érintette a Diófa Alapkezelőt.

Meszaros-Lorinc(430x286)(1).jpg (mészáros lőrinc, )
Mészáros Lőrinc ma megint vett egy alapkezelőt
Több nagy értékű ingatlant is szerzett vele.

Az alapkezelő idén év elején került a Magyar Takarékszövetkezeti Bank tulajdonába, de 2017 nyarán Mészáros másik érdekeltsége, a Konzum Nyrt. vette át a Diófa egy másik ingatlanalapját. Ezen keresztül pedig hozzájutott az akkori FHB, ma már Takarék Kereskedelmi Bank Üllői úti központi épületéhez, a balatonalmádi Yacht Campinghez, egy összességében 6,3 hektáros, fejlesztés előtt álló területhez Budakeszin, illetve egy összesen 6,4 hektáros ingatlanhoz Balatonalmádi központjában.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik