Gazdaság

3 milliárdért épít gázvezetéket Mészáros Lőrinc

3 milliárd forintos keretszerződést írt alá Mészáros Lőrinc családi cége, a Mészáros és Mészáros Kft. és a siófoki VABEKO Kft. gázelosztó vezetékek építésére az állami tulajdonú közműcéggel, az NKM Földgázhálózati Kft.-vel.

Az Európai Unió Lapjában megjelent hirdetmény szerint a két cég a vezetékekre vonatkozó egyéb munkálatokat is elvégzi a tervezéssel együtt, vagy az NKM Földgázhálózati Kft. által szolgáltatott tervdokumentáció szerint.

A megbízást nyílt eljárásban nyerte el az egykori felcsúti polgármester cége, illetve a Vabeko Kft.  A cégek alvállalkozókat fognak igénybevenni a PE hegesztéshez, az acélhegesztéshez, a műszaki vezetéshez, a földmunkához, illetve a burkolati bontáshoz és helyreállításhoz. Az NKM Földgázhálózati Kft. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól kapott engedély alapján földgázelosztási tevékenységet végez.

Hétfőn jelent meg cikkünk arról, hogy bizonyos Mészáros-projektek miatt több mint 20 milliárd forintos büntetést javasolt az Európai Bizottság:

Szégyenprojektek miatt bünteti Brüsszel Magyarországot több mint 100 milliárd forintra
Mészáros-projektek miatt több mint 20 milliárd forint büntetés néz ki, de az uniós pénzosztó csúcsszervezet, a Miniszterelnökség is durván 3 milliárd forint támogatást bukik el.

Fotó: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik