Gazdaság
Fotó: Marjai János / 24.hu

3 milliárdért épít gázvezetéket Mészáros Lőrinc

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2018. 06. 26. 09:33

Korábban a témában:

3 milliárd forintos keretszerződést írt alá Mészáros Lőrinc családi cége, a Mészáros és Mészáros Kft. és a siófoki VABEKO Kft. gázelosztó vezetékek építésére az állami tulajdonú közműcéggel, az NKM Földgázhálózati Kft.-vel.

Az Európai Unió Lapjában megjelent hirdetmény szerint a két cég a vezetékekre vonatkozó egyéb munkálatokat is elvégzi a tervezéssel együtt, vagy az NKM Földgázhálózati Kft. által szolgáltatott tervdokumentáció szerint.

A megbízást nyílt eljárásban nyerte el az egykori felcsúti polgármester cége, illetve a Vabeko Kft.  A cégek alvállalkozókat fognak igénybevenni a PE hegesztéshez, az acélhegesztéshez, a műszaki vezetéshez, a földmunkához, illetve a burkolati bontáshoz és helyreállításhoz. Az NKM Földgázhálózati Kft. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól kapott engedély alapján földgázelosztási tevékenységet végez.

Hétfőn jelent meg cikkünk arról, hogy bizonyos Mészáros-projektek miatt több mint 20 milliárd forintos büntetést javasolt az Európai Bizottság:

Budapest, 2017. március 31.
A Budapest–Esztergom vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák során felújítják a Budapest-Angyalföld, újabb néven az Angyalföldi vasútállomás egy részét. A munkálatok miatt március 31-től július 29-ig változik a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani. 
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Szégyenprojektek miatt bünteti Brüsszel Magyarországot több mint 100 milliárd forintra
Mészáros-projektek miatt több mint 20 milliárd forint büntetés néz ki, de az uniós pénzosztó csúcsszervezet, a Miniszterelnökség is durván 3 milliárd forint támogatást bukik el.

Fotó: Marjai János / 24.hu

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.