Gazdaság
Budapest, 2017. november 14.
Karfiol és brokkoli választék a Nagycsarnok, hivatalos nevén Központi Vásárcsarnok egyik elárusítóhelyén. Az építmény Budapest legnagyobb vásárcsarnoka, amely Budapest IX. kerületében, a Fõvám tér 1-3. alatt található. Az épület alapterülete mintegy 10 000 négyzetméter. Pecz Samu építész, mûegyetemi tanár tervei alapján készült el 1897-ben.
MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Ha nem szereti a brokkolit, ihat brokkolis kávét

24.hu
24.hu

2018. 06. 06. 13:48

Kávéba is keverhető brokkoliport fejlesztettek ki ausztrál tudósok.
Korábban a témában:

A jövőben azok is élvezhetik a brokkoli előnyös élettani hatásait, akik nem szeretik a zöldséget: ausztrál kutatók olyan brokkoliport fejlesztettek ki, amelyet kávék, turmixok, levesek készítéséhez és sütéshez is lehet használni.

A CSIRO tudományos kutatóintézet tudósai a port a bolti árusításhoz nem elég szép, de jó minőségű brokkoliból készítették, amely egyébként csak kárba ment volna. Egy melbourne-i kávézóban próbaképpen már be is vezették a brokkolis lattét, bár a visszajelzések vegyesek.Két kávéskanálnyi brokkolipor egy adag brokkolinak felel meg, a rostok mellett B6-vitamint, E-vitamit és mangánt is tartalmaz.
A kivonat azért is előnyös, mert az ausztrálok étrendjében kevés az egészséges zöldségféle – mondta el John Lloyd, a termék fejlesztésében közreműködő Hort Innovation cég vezetője.
A kutatások szerint az átlag ausztrál nem fogyasztja el a naponta ajánlott zöldségmennyiséget, a brokkoliból készült por ezt pótolhatja,  fűzte hozzá.

A száz százalékos brokkolipor egész brokkoliból készül, olyan eljárással, amellyel megőrzik a friss zöldség természetes színét, aromáját és tápértékét. Mary Ann Augustin, a CSIRO vezető kutatója emlékeztetett arra, hogy a brokkoli fehérjében és rostokban gazdag, bioaktív fitokémiai összetevői miatt ideális alapanyag egy porított termékhez, amellyel a termelők növelhetik piaci kínálatukat.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.