Gazdaság

Felfüggesztették Mészáros cégének kereskedését is a tőzsdén

Két tőzsdei céget is felfüggesztettek a Budapesti Értéktőzsdén. Nem lehet kereskedni az informatikában utazó 4iG Nyrt. és a Mészáros-birodalomhoz tartozó Opus Global Nyrt. részvényeivel sem, figyelt fel rá az Index.

A portál úgy véli, köze lehet egymáshoz a két felfüggesztésnek, és esetleg komoly bejelentés következhet. Vélhetően a tőzsdezárás után kap majd magyarázatot a piac arra is, hogy az elmúlt három hónapban – ismertté vált pozitív hír nélkül – miért emelkedett a 4iG részvénye 2200 forintról 3860 forintig.

A 4iG több komoly informatikai vállalkozást tömörítő, 400 főt foglalkoztató cégcsoport, tavaly 16,9 milliárdos forgalmat realizált, de az elmúlt két üzleti évében veszteséges volt. A cég érintett volt a Microsoft hatalmas korrupciós botrányában is. A cégben pár hétig volt vezérigazgató az a Sagyibó Viktor, aki 2012 és 2016 között a Microsoft kormányzati üzletági igazgatója volt. Éppen  botrány miatt menesztették. Később Sagyibó a Miniszterelnökségen lehetett miniszteri biztos.

A botrány komolyabban nem rázta meg a 4iG életét, sőt, mint azt az elmúlt hónapokban tapasztalni lehetett, az árfolyam még szárnyalt is.

Kiemelt kép: MTI / Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik