Gazdaság

Zuhan az OTP árfolyama a tőzsdén

tőzsde (Array)
tőzsde (Array)

Esés van ma a világ tőzsdéin, a magyar piacot sem kímélik a befektetők, az OTP 4 százalék feletti mínuszban is járt, szúrta ki a Portfolio. Hozzátették, a régiós bankokat is ütik, de az OTP messze a leggyengébben teljesítő bank.

Pedig negatív fundamentális hír nem látott napvilágot a közelmúltban a legnagyobb magyar bankkal kapcsolatban, sőt, kifejezetten erős negyedévről számolt be a két héttel ezelőtt közzétett gyorsjelentésében. Akkor mi a magyarázat?

A portál szerint a mai esés mögött az általános negatív befektetői hangulat áll. Az európai tőzsdéken masszív eséseket látni és ez alól a magyar piac sem tudta kivonni magát, az összes blue chip szemmel látható esést szenvedett ma el.

Főleg a török sztori rontja ma a hangulatot, a feltörekvő piacokat sújtó általános tőkekivonást látványosan erősíti a török helyzet. Gyakorlatilag szabadesésben van a török líra árfolyama: májusban már 17 százalékos zuhanásnál tart az amerikai dollárral szemben, miután ma is 2 százalékos esésnél jár.

Nagyot zuhant a török líra árfolyama
A forint is érzi, hogy a töröknél gond van.

Az amerikai hozamemelkedéssel párhuzamosan felszínre került a török gazdaság sérülékenysége, a helyzeten pedig csak ront Erdogan elnök beavatkozása a monetáris politika függetlenségébe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik