Gazdaság
Nyáregyháza, 2015. június 22.
Közmunkások borsót szednek Nyáregyházán 2015. június 22-én. A Pest megyei település munkanélkülijei a Váci egyházmegye vidékfejlesztési programjában vesznek részt, amely tizenkét közmunkással és napi húsz-huszonöt önkéntessel mûködik a helyi plébánián. A héthektárnyi termõföldön közel ötven jószággal megtermelt élelmiszert ruhaadományokra cserélik és a falu rászorulói között szétosztják.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az új agrárminiszter 50 ezer közmunkást rendelne ki állandó mezőgazdasági munkára

24.hu
24.hu

2018. 05. 23. 16:38

Korábban a témában:

Az uniós gazdákkal szembeni hatékonyságbeli lemaradás megszüntetése kiemelt feladata lesz a mezőgazdasági kormányzatnak, amely arra is figyelni fog, hogy minél többen meg tudjanak élni a mezőgazdaságból – derül ki Nagy István agrárminiszter Világgazdaságnak adott interjújából.

Tisztelet a magyar gazdáknak, hogy 2010 és 2017 között a kibocsátást 52 százalékkal növelték, az EU-ban a harmadik legnagyobb bővülést elérve. Ugyanakkor az egy hektáron elért jövedelmünk az uniós átlagnak csak 59 százaléka, vagyis hatékonyságnövelő intézkedéseket kell meglépnünk,

mondta többek között.

Az öntözésfejlesztéshez kapcsolódó kérdésre pedig kifejtette, ez is a versenyképesség-növelés egyik eszköze. Majd hozzátette:

meg kívánjuk duplázni az üvegházi zöldségtermelés kapacitását, támogatjuk a precíziós fejlesztéseket, a generációváltást, korszerűsítjük az agrárszakképzést, jövedelemstabilizáló alapot hozunk létre, vagy hogy átirányítunk a mezőgazdaságba 50 ezer közfoglalkoztatottat, méghozzá állandó munkaerőként.

Mondjuk közmunkások eddig is dolgoztak a földeken. De vajon miért nem kínálnak nekik rendes állást, ha már ennyire szükség van rájuk?

Budapest, 2017. április 21.
A MÁV egyik közfoglalkoztatottja dolgozik a Föld napja alkalmából a MÁV és a helyi önkormányzat, illetve a Széchenyi Egyesület a MÁV XIV. és XVI. kerületi vasúti területein rendezett közös hulladékgyűjtő akciójában a Szuglói körvasút sor-Csömöri út-Drégelyvár út kereszteződésében lévő felüljárónál 2017. április 21-én.
MTI Fotó: Marjai János
Éhbérért dolgoztat az állam, mert megteheti
Az állam előírja a kötelező minimálbért. Közben közfoglalkoztatottak hadának fizet kevesebbet.

Beszélt még az élelmiszeripar fejlesztéséről, földbirtok-politikáról, áfacsökkentésről, és a sertéspestis problémájáról is.

Nagy Istvánról készült portrénkat itt olvashatja:

Budapest, 2018. január 31.
Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az állami erdészetek Bevisszük az erdőt a suliba - Egy nap az erdészetekkel elnevezésű oktatási programja első állomásán a budapesti Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskolában 2018. január 31-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Íme az új agrárminiszter, a méhek szerelmese, aki migránskezet lát a sertéspestis mögött
Portré az eddig kevéssé ismert, kipróbált és hűséges Fidesz-harcosnak számító Nagy Istvánról.

Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2015. március 16.
Farkas Flórián, a Fidesz képviselõje az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. március 16-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Farkas Flórián tényleg „ment a lecsóba”

Kommentek

Velika Kladusa, 2018. november 19.
Migráns férfiak főtt ételt esznek a tűz körül egy sátortáborban, a horvát határ közelében levő északnyugat-boszniai Velika Kladusa településen 2018. november 18-án.
MTI/AP/Amel Emric
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.