Gazdaság

A Heineken megtámogatja a magyar komlótermesztést

Stratégia együttműködési megállapodást kötött a magyar komlótermesztés újjáélesztése érdekében a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Heineken Hungária Zrt., a vállalat 30 millió forinttal támogatja a programot – ismertette Nagy István agrárminiszter kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

A miniszter az aláírási ceremónián hangsúlyozta, hogy a kormány felelős a vidéken élőkért és számukra megélhetést szeretnének biztosítani. Kiemelte, hosszú távú cél, hogy mintegy 50 ezer ember átkerüljön a közmunka programból az agráriumba.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta, hogy a Heineken támogatásával megvalósuló komlóültetvény szorosan kapcsolódik a segélyszervezet kastélyosdombói modellprogramjához. A barcsi kistérségben immár nyolc éve zajló nagyszabású szociális projekt hátrányos helyzetű családoknak kínál kiutat a szegénységből.

A támogatásnak köszönhetően a segélyszervezet egy hektáron kezdheti meg a komló termesztését, amelynek gondozásával és szüretelésével a hátrányos helyzetű családok munkalehetőséghez jutnak.

Az eseményen kiadott sajtóközlemény szerint a cég vállalja, hogy a megtermelt komlót piaci áron felvásárolja, ezzel biztosítva a fenntartható működés és hátrányos helyzetű családok biztos megélhetését. Az első palántákat várhatóan ősszel ültetik Kastélyosdombón.

(MTI)

Kiemelt kép: Europress/Biosphoto/Claudius Thiriet

Ajánlott videó

Olvasói sztorik