Gazdaság

Pénteken nyit Gerendai 3 milliárdos magánstrandja

A tavalyi tesztüzem után pénteken elindul az exszigetes Gerendai Károly Lupa-tavi strandprojektje, adta hírül a Napi.hu. A tó körül 2,5 kilométeres strandszakaszt alakítottak ki, ezen belül egy olcsóbb és egy drágább (hétköznap 1000-2500, hétvégén 1500-3500 forint) belépővel lesz elérhető.

Egyszerre összesen 10 ezer embert képes befogadni a strandkomplexum és kétezer autó tud parkolni a bejárat mellett. A parkolásért óránként 200 forintot kell fizetni, de a díj 1000 forintban maximalizálták.

Van kalandpark, wakeboardcentrumot, strandfoci- és strandröplabdapálya, játszótér is a hárommilliárdból kialakított strandon. A tavon emellett evezni és vitorlázni is lehet. Egy nagyobb fedett épületben mosdók találhatóak, az emeleten pedig egy “open office” néven futó irodarészleg, amely leginkább egy közösségi irodának mondható, itt akár dolgozni is lehet ingyenesen. Épült jó pár új étterem, többek között burgeres, pizzás, halas étterem, valamint a Gerendai résztulajdonában lévő Michelin-csillagos Costes éttermek strandverziója is megtalálható a parton.

Papírjuk van arról, hogy a Lupa-tó az egyik legtisztább vizű tó, ráadásul élő vizű, ami szintén vonzó lehet a vendégek, mondta a szerdai bejáráson a fesztiválbizniszből, többek között a Szigetről ismert Gerendai Károly, a Lupa-tavi strand résztulajdonosa.

Kiemelt kép: lupato.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik