Gazdaság

Mutatjuk, hol, milyen üzletekben tart húsvéti razziát a NAV

hentes (hentes, csemegepultos, kolbász)
hentes (hentes, csemegepultos, kolbász)

A NAV Adótraffipaxában már látható, hol tart az adóhatóság húsvéti razziát.

  • Észak-Budapesten, március 19. és 29. között.

Elsősorban a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékeket (sonka, tojás, édesség, illatszer) értékesítőknél végeznek ellenőrzéseket. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást,  az online pénztárgépek üzemeltetését és az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatását vizsgálják. A próbavásárlások mellett forgalomszámlálásokra is számíthatnak a kereskedők.

  • Dél-Budapesten, szintén március 19. és 29. között.

Szintén kiemelten ellenőrzik a húsvéti ünnephez kapcsolódóan a fővárosi hentesáru-, tojás- és édességkereskedőket. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

  • Csongrád megyében, március 19-től március 28-ig.

A húsvéti ünnephez kapcsolódóan fokozottan ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat, a hús- és húskészítmény-kereskedőket, a húsfeldolgozókat Szegeden és a környező településeken. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

  • Győr-Moson-Sopron megyében, március 20-án és 22-én

Több társhatósággal közösen fokozott ellenőrzéseket végeznek a Győrben működő élelmiszer- és hentesüzletekben, a húsvéthoz kötődő termékek kapcsán. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az áruk eredetét is.

  • Pest megyében, szintén március 19. és 29. között.

Kiemelten ellenőrzik a húsvéti ünnepekhez kapcsolódóan a hentesáru, tojás- és édességkereskedőket. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

  • Tolna megyében, március 19. és 29. között, a táblázat szerint.

A húsvéti ünnepekre tekintettel kiemelten ellenőrzik a hús-, tojás- és édességárusokat. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészlet eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • Veszprém megyében, ugyancsak március 19. és 29. között.

Kiemelten ellenőrzik a hentesáru, tojás- és ajándéktárgy-kereskedőket. A NAV szakemberei elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A NAV hangsúlyozza, a közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik