Gazdaság

Budapesten nyit irodát egy nemzetközi diákmunka-közvetítő

Diákmunka (diákmunka, egyetemista)
Diákmunka (diákmunka, egyetemista)

Magyarországra jön a diákok munkaerő-közvetítéssel foglalkozó nemzetközi cég, az Invasion Camp Group amerikai gyerektáborokkal foglalkozó részlege – írta a társaság közleménye.

Bár itthon több vállalkozás foglalkozik magyar diákok USA-táborokba közvetítésével, az AmeriCamp azt ígéri, a versenytársainál – pozíciótól függően akár több száz dollárral –  magasabb bérekkel és alacsonyabb induló költséggel szeretne minél több diákot szakmai tapasztalathoz és életre szóló élményhez juttatni.

A jelenleg hazánkban működő, amerikai gyerektáborokba diákokat közvetítő cégek úgy működnek, hogy a jelentkezést követően egy személyes vagy Skype-on történő interjú után nyernek felvételt a diákok a nyári táborok valamelyikébe, majd a repülőjegy, a vízum, a biztosítás és a táborba jutás költségét részben fedező összeg befizetése után gyerekfelügyelőként vagy konyhai személyzetként dolgoznak a 9-12 hetes turnusokban.

Az AmeriCamp Magyarországról 100-150 diáknak szeretne idén munkalehetőséget biztosítani amerikai gyerektáborokban, ezt a számot néhány éven belül több százra tervezik növelni.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI / Honéczy Barnabás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik