Gazdaság

Nem kell indokolni, miért drágább a felújítás Hódmezővásárhelyen

A kormány két és félszeresére emelte a hódmezővásárhelyi református intézmények megújulására adott támogatást, és felmentést is adott.

Úgy emelte a kormány a hódmezővásárhelyi református intézmények energetikai felújítására adott támogatást, hogy egyúttal felmentést adott a költségnövekedés indokoltságának igazolása alól – írja a hvg.hu.

A városban – ahol vasárnap időközi polgármester-választást tartanak – a református egyházi intézmények négy épületének energetikai felújítását végzik a Környezet és Energia Operatív Program segítségével. A támogatást két és félszeresére, 120 millióról 300 millió forintra növelték.

Egy tavaly februári kormányhatározat szerint, ha az uniós forrásból finanszírozott projektek drágulása nagyobb az eredetileg tervezett összeg 15 százalékánál, a nemzetgazdasági miniszter köteles igazságügyi szakértőt kirendelni annak megvizsgálására, hogy ez indokolt-e. Ugyanez a határozat azonban lehetőséget ad a kormánynak, hogy ettől egyedi döntéssel eltérjen. A kedden kihirdetett határozat él is ezzel, így a hódmezővásárhelyi református épületek felújítása szakértői véleményezés nélkül drágulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik