Belföld

Lázár tagadja, hogy köze lenne a vásárhelyi kastélyhoz

Az új építésű kastélyt valamiért pont Lázár és családtagjainak földjei veszik körül.

A sajtó egyik kedvenc témája lett mostanság Lázár János miniszterelnökségi miniszter és családtagjai földjei közepén egy rejtélyes ingatlan: a batidai tanyavilágba bújtatott kastélyegyüttes. Még az Átlátszó írt 2016-ban az építkezésről, azóta az épületek elkészültek, ahogy az azokat övező park is.

Ez itt egy titokzatos luxuskastély, ami nem köthető Lázár Jánoshoz, de Lázár családjának földjeivel van körülvéve
Ennek ellenére sem köthető Lázár Jánoshoz, pedig csak a földjein keresztül lehet a kastélyba behajtani.

A Nagyréti Vendégháznak nevezett komplexumról az RTL Klub Híradója megkérdezte magát Lázárt is, mi ez a furcsaság, hogy csak az ő családjának földjein keresztül lehet megközelíteni az épületeket. Lázár tagadta, hogy az övé a kastély. Szerinte két lehetősége van: vagy az erdőt adja el, vagy megvásárol a vendéglátóipari cégből valamennyit.

Nincs az épülethez egyébként közöm, nem vagyok az épület tulajdonosa.

A DK-s Varju László szerint mindez életszerűtlen, Lázárnak be kell vallania, hogy itt fog élni a vadászkedvtelésének. A céget amúgy az RTL is megkérdezte volna, de annak nincs nyilvános elérhetősége. A telket amúgy 2015-ben adta el egy vadásztársaság egy helyi ügyvédnek, épp amikor Lázár anyja megvette a környező földeket. Nem sokkal ezután építési szabályzatot módosított az önkormányzat és kiemelt besorolást adott az építkezésnek.

Az említett ügyvéd amúgy Kulik Jenő, aki a vásárhelyi városházán is dolgozott, majd tanácsokat adott, ahogy a Miniszterelnökségnek is.

(Kiemelt kép: Magyar Narancs)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik