Gazdaság
Budapest, 2018. január 4.
Telenor Magyarország Zrt. üzlete a Károly körút 3/a sz. alatt. A Telenor Magyarország második legnagyobb mobilszolgáltatója. A norvég Telenor Csoport 100%-os tulajdonában álló cég 1994-ben lépett a magyar piacra.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Hatezer dolgozót bocsát el a Telenor

24.hu
24.hu

2018. 01. 31. 12:27

A vártnál valamivel szerényebb nettó nyereséget mutatott fel a múlt év utolsó negyedében a Telenor, de a működési eredmény megfelelt a várakozásoknak, és a vállalat egészében jó eredménnyel zárta a 2017. évet.

Amerikai vagy orosz kézbe is kerülhet a Telenor
Esetleg állami mobilszolgáltató lesz belőle? Végig vettük, kik lehetnek a vevők.

A norvég távközlési cég szerdán közölte, hogy a kamat- és adófizetés, amortizáció és egyéb tételek előtti nyereség (kiigazított EBITDA) 11,8 milliárd norvég koronára (382 milliárd forint) emelkedett az egy évvel korábbi 10,6 milliárdról. A részvényesekre jutó nettó eredmény 2,2 milliárd korona volt.

A Telenor Norvégia második legnagyobb vállalata, Európa és Ázsia 12 országában 178 millió ügyfelet szolgál ki. Részvényének árfolyama tavaly 38 százalékkal emelkedett.

A Telenor azt is bejelentette, hogy a következő három évben a szolgáltatások automatizálása és az átfedések felszámolása révén mintegy 6000 fővel csökkenti az alkalmazottak számát. A vállalat már tavaly 2600 munkahelyet számolt fel. A cég 2017 végén 29 700 embert foglalkoztatott.A vállalat a múlt héten közölte, hogy érdeklődés mutatkozott közép-kelet európai érdekeltségeinek megvásárlása iránt.

A részvényesi érték növelését szem előtt tartva a Telenor megkezdte a beérkezett dokumentum értékelését. A vállalat arra számít, hogy az értékelés 2018 első negyedében befejeződik. Az értékelési folyamat nem befolyásolja a Telenor működését.

A Telenor nem fedte fel az érdeklődő vagy érdeklődők kilétét.

(MTI, kiemelt kép: MTI/MTVA/Bizományosi/Faludi Imre)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A Facebook logo is seen on an iPhone in this photo illustration on November 20, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.