Gazdaság

Teljesen feleslegesek voltak a jamaicai utak? Borókai lányának cége szervez konferenciákat Matolcsy jegybankjának

Nehezen kimagyarázható helyzetbe navigálta magát a Matolcsy György vezette jegybank. Tavaly őszi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy három hónap alatt négyszer is utaztak a jegybankból Jamaicába, azzal védekezett akkor a Magyar Nemzeti Bank, hogy egy nemzetközi konferenciát vettek szemügyre a jegybankosok, mert idén azt Magyarország rendezheti, és hasznos a szervezés részleteivel is tisztában lenni, testközelből. Az egzotikus helyre történő utazások és kinn tartózkodás több millió forintba kerültek. És voltak még ezeken kívül is szép számmal igen drága külföldi utazások.

Erre mi történik most? A jegybank 350 millió forintért megbízott rendezvényszervezéssel egy céget, derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. Egy ismerős céget, ugyanis az Akció BTL Kft. eddig is több megrendelést kapott a jegybanktól, ez eggyel korábbi esetben tavaly tavasszal kaptak egy nettó bő 200 milliós keretösszegű megbízást. A cég pedig azé a Borókai Flóráé, aki Borókai Gábornak, a Heti Válasz főszerkesztőjének, az első Orbán-kormány szóvivőjének a lánya.

Ez azonban papírformának tűnik, mert már tavaly ősszel vette észre a Magyar Nemzet, hogy a pályázati feltételek alapján ennek a cégnek lejthetett a pálya.

A mostani megbízás szerint 3 éves időtartamra kötik a keretszerződést, 3 olyan rendezvényt kell tartani, ami belsős dolgozóknak szól majd, esetenként 1000 fő vehet részt azokon. Ezen túl pedig konferencia- és rendezvényszervezésre is vállalkozik ez a cég, 3 nagyszabású (pont olyan, mint a tavaly Jamaicában tartott rendezvény, maximum 700 főt megmozgató) rendezvény, ebből három lesz 3 év alatt. Aztán körülbelül 25 másfajta rendezvényt is tartana a jegybank, esetenként maximum 500 fő meghívottal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik