Gazdaság

Még hogy nem üzlet az egészségügy? Magánklinikát nyithat a Semmelweiss Egyetem

A Semmelweis Egyetem sem akar kimaradni a magánegészségügy magyarországi felfuttatásából – írja a Népszava egy minapi konferencián elhangzottak alapján.

Arról is szó esett, írja a lap, hogy két éven belül a Semmelweis Egyetem saját magánklinikát hozhat létre.

Lang György, az egyetem Mellkassebészeti Klinikájának megbízott igazgatója említette, hogy stratégai fejlesztési projekteket dolgoztak ki, egyebek mellett arra reagálva, hogy az utóbbi években mind több befektető jelenik meg a fizetős egészségügyben. Ebben a versenyben pedig nem szabad lemaradnia a Semmelweis Egyetemnek sem.

Az intézményben gyógyítóknak már most is 60 százaléka dolgozik magánellátásban.

Felhozta a bécsi példát, ott a magánklinikák nagy része az egyetem közelében helyezkedik el, és a professzorok a magánklinikákon is rendelnek, gyógyítanak.

A Semmelweiss Egyetem tervezett magánklinikájáról szóló szakértői anyagot már bemutatták Balog Zoltán miniszternek.

Az intézmény elképzelése az, hogy legalább annyi bevételre tegyen szert a magánpáciensektől, mint amennyit az államtól kap a Semmelweiss működtetésére. Az összeg egy részét visszaforgatnák az állami szolgáltatásokra, illetve növelnék az orvosok bérét.

A magánkórházak szerepéről, a jövőről nemrég beszélgettünk a Róbert Károly Magánkórház operatív igazgatójával, Lantos Gabriellával, cikkünket itt olvashatják.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik