Belföld

CBA-vezér: Orbán a 21. század egyik legjelentősebb magyar politikusa

"Minimum tizenkét év kell ahhoz, hogy nemzetünket a miniszterelnök úr gazdaságilag és erkölcsileg fölemelje" - mondta Baldauf László, a CBA elnöke.

A 168 Óra Online közölt hosszú beszélgetést Baldauf Lászlóval. A CBA elnöke úgy határozza meg magát, mint aki “szeretetet sugárzik midenki felé”, semmiképpen sem hiányozhat a Békementről, annak tizenötödik-huszadik sorában van a helye, nemzetileg elkötelezett, és mindenkit támogat, aki “a nemzeti érdekeket a zászlajára tűzi”.

Az interjúban Baldaufot a vasárnapi zárva tartásról, Orbán Viktorhoz és a Fideszhez való viszonyáról, a kormány hibáiról, a liberalizmusról és a Gój Motorosok támogatásáról kérdezik. Baldauf szerint a 

vasárnapi zárva tartás

alapja a család, ami az erkölcsi világrend alapja is. A cégvezető biztos abban, hogy a törvény miatt nem lesznek elbocsátások, a CBA nem küld el, hanem továbbra is felvesz dolgozókat.

Baldauf úgy látja, az az állítás, hogy

a CBA fideszes,

nem igaz. “A huszonötezer főt számláló CBA nagy családja különböző álláspontú, politikai irányultságú embereket foglal magában, nem lehet egy kalap alá venni őket. Vegyes összetételű csapat, olyan, mint amilyen a magyar társadalom egésze. Rossz is lenne, ha mindenki állandóan azonos véleményt képviselne” – mondja a cég vezetője.

2000 táján ismerte meg Orbán Viktort,

és elkötelezett híve lett politizálásának, fejlődési irányvonalának. “Mindenben maximálisan egyetértek vele, elismerem emberi értékeit, keresztény, demokratikus felfogását” – foglalja össze hitvallását a CBA-vezér. “Én magam – hál’ istennek – a huszonegyedik század egyik legjelentősebb magyar politikusát ismerhettem meg benne” – teszi hozzá Baldauf kiegészítve azzal, hogy nagyon ritkán találkozik a miniszterelnökkel. És a kormánynak szerinte vannak hibái is. Például nem konzultálja meg alaposan a rendelkezéseket, és a polgári körök sem olyan aktívak, mint régen. 

„Csak összefogva tudunk gátat szabni és kategorikusan elutasítani a posztkommunista, liberális gazemberek mesterkedéseit.” Baldauf Lászlónak ezzel a kijelentésével kapcsolatban a riporter felveti, hogy ebből nem kifejezetten a szeretet árad, hanem kifejezetten durva. A CBA elnöke erre azt válaszolja, nem baj, kell néha az ilyesmi. És állítja: nem finanszírozza a Fideszt, csupán erkölcsileg támogatja.

Nincs semmi baj a Gój Motorosokkal

Vezetőjüket, Mészáros Imrét “pelenkáskora”  óta ismeri Baldauf. “A névválasztásukkal kapcsolatban úgy tudom, hogy egy közismert és elismert zsidó honfitársunknak köszönhetik a nevüket” – mondja, amikor az interjúban arról kérdezik, miért szerepel a szervezet kiemelt támogatói között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik