Gazdaság
Nyíregyháza, 2015. január 29.
Egy pék címkéket nyom a cipókba a nyíregyházi Vela Kft. pékségében 2015. január 28-án.
MTI Fotó: Balázs Attila

Díjazták a legjobb pékeket

24.hu
24.hu

2017. 11. 15. 15:10

Tiszakécske, Tarnalelesz, Szigetszentmiklós, Lovasberény, Kaposvár, Szécsény. Ezek azok a települések, amelyek azzal dicsekedhetnek november 11-e óta, hogy díjnyertes Pék, illetve Pékség készíti a kenyerüket. Ezen a napon adták át a Magyar Pékszövetség díjait három kategóriában.
Korábban a témában:

A Magyar Pékszövetség több kitüntetést ad át minden évben, ezzel ismerve el azokat a cégeket és szakembereket, akik példát mutatnak a teljes hazai sütőipar és szakma számára. A szervezet célja a kitüntetésekkel az, hogy megörökítse az utókor számára az értékes és példamutató szakmai teljesítményeket. A Pékszövetség minden évben 3 különböző díjat oszt, 2-2 szakembernek, illetve vállalkozásnak.

Az Aranycipó-díjat azok a kiemelkedő vállalkozások kapják, akik szakmai munkájukkal, üzletvitelükkel mutatnak követendő példát. Ezt az elismerést idén a tiszakécskei Fejedelmi Pékség Kft., és a tarnaleleszi Jan-Ispán Kft. érdemelte ki.

Az Aranyperec-díj a kiemelkedő személyes szakmai teljesítményt ismeri el. Azok kapják, akik azon túl, hogy szakmai tudásukat a teljes hazai pékközösség elismeri, a piac számára is fontos lépésekkel járultak hozzá a sütőipar fejlődéséhez, és részt vesznek a pékek következő generációjának képzésében is. Idén ezt az elismerést Debreczeni József, a szigetszentmiklósi Gere István sütödéje Kft. üzemvezetője, és Gécs Zoltán, a lovasberényi pékség alapítója kapták.

Végül az Életműdíjat azon idősebb kollégák vehetik át, aki a szakmában eltöltött több évtized alatt nemcsak szerették a pékszakmát, de érdemben hozzá is járultak a fejlődéséhez, gondot fordítottak tudásuk átadására, és vitán felül, széles körben elismert szakemberei a hazai sütőipar életének. Idén a Magyar Pékszövetség Életműdíját a kaposvári Pojtner János, és a Szécsényben dolgozó Vincze István vehette át.

Kiemelt kép: Egy pék címkéket nyom a cipókba. MTI/Balázs Attila

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.