Gazdaság

Pénteken elköltözik a NAV központi ügyfélszolgálata, mert felújíttatják az épületet

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal kivitelezőt keres Budapest, XIII. kerület Kresz Géza u. 13-15. (hrsz.: 25142/1) szám alatti irodaépülete komplex felújításának munkáira – derül ki a TED-ből.

A felújítás miatt költözik is az iroda, derül ki a NAV közleményéből:

2017. november 20-tól a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága és a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága központi ügyfélszolgálata közösen működik a 1134 Budapest, Dózsa György út 128-132. szám alatt. A 1132 Budapest, Kresz Géza utca 13-15. szám alatt lévő központi ügyfélszolgálat utoljára 2017. november 16-án, csütörtökön tart nyitva. 2017. november 17-én, pénteken – a költözés miatt – zárva tart.

A kiírás szerint a telek területe: 2026 m2, az épület nettó alapterülete: 4516,53 m2, a szintek száma: pince + 7 szint.

Azt is írják, hogy az irodaépület 1980-ban épült, melyben a karbantartási munkákon kívül annyi történt, hogy közel 20 évvel ezelőtt kialakították a jelenlegi ügyfélszolgálatot, illetve 2003-ban a kazánt újították fel. Felsorolják azt is, mivel van gond. Elég sok mindennel:

  • A homlokzaton hőhidas, rosszul záródó fém nyílászárók és sérült azbesztcementes (ezen állapotában az egészségre ártalmas) homlokzati burkolat találhatóak, melyek cseréje a hőtechnikai előírásoknak való megfeleltetés érdekében is feltétlenül szükséges.
  • A földszinten lévő ügyfélszolgálat zsúfolt, rendezetlen és a mai kor elvárásainak nem megfelelő kialakítású, ezért annak bővítése és akadálymentesítése (épülettel együtt kompletten) a felújítással együtt megoldandó.
  • Az épület további szerkezetei és helyiségei (vizesblokkok, külső lépcsőházak, liftek, stb.), valamint a belső terek burkolatainak és elemeinek cseréje szintén elengedhetetlen feladat.
  • A víz-, szennyvíz-, csapadékvíz-, valamint a fűtési hálózat cseréje, továbbá a villamos hálózat, a fő- és a szinti elosztók, illetve a gyengeáramú hálózat (IT és biztonságtechnikai) felújítása/cseréje is elvégzendő.

És azt szeretnék, hogy a felújítással párhuzamosan az épület klimatizálása is megoldódjon. Hogy mennyi pénzt szánnak a felújításra, az nem derül ki az ajánlatkérésből.

Kiemelt kép:Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik