Gazdaság
Image: 73460463, A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) cégtáblája Budapesten., Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Pénteken elköltözik a NAV központi ügyfélszolgálata, mert felújíttatják az épületet

24.hu
24.hu

2017. 11. 15. 10:14

Korábban a témában:

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal kivitelezőt keres Budapest, XIII. kerület Kresz Géza u. 13-15. (hrsz.: 25142/1) szám alatti irodaépülete komplex felújításának munkáira – derül ki a TED-ből.

A felújítás miatt költözik is az iroda, derül ki a NAV közleményéből:

2017. november 20-tól a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága és a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága központi ügyfélszolgálata közösen működik a 1134 Budapest, Dózsa György út 128-132. szám alatt. A 1132 Budapest, Kresz Géza utca 13-15. szám alatt lévő központi ügyfélszolgálat utoljára 2017. november 16-án, csütörtökön tart nyitva. 2017. november 17-én, pénteken – a költözés miatt – zárva tart.

A kiírás szerint a telek területe: 2026 m2, az épület nettó alapterülete: 4516,53 m2, a szintek száma: pince + 7 szint.

Azt is írják, hogy az irodaépület 1980-ban épült, melyben a karbantartási munkákon kívül annyi történt, hogy közel 20 évvel ezelőtt kialakították a jelenlegi ügyfélszolgálatot, illetve 2003-ban a kazánt újították fel. Felsorolják azt is, mivel van gond. Elég sok mindennel:

  • A homlokzaton hőhidas, rosszul záródó fém nyílászárók és sérült azbesztcementes (ezen állapotában az egészségre ártalmas) homlokzati burkolat találhatóak, melyek cseréje a hőtechnikai előírásoknak való megfeleltetés érdekében is feltétlenül szükséges.
  • A földszinten lévő ügyfélszolgálat zsúfolt, rendezetlen és a mai kor elvárásainak nem megfelelő kialakítású, ezért annak bővítése és akadálymentesítése (épülettel együtt kompletten) a felújítással együtt megoldandó.
  • Az épület további szerkezetei és helyiségei (vizesblokkok, külső lépcsőházak, liftek, stb.), valamint a belső terek burkolatainak és elemeinek cseréje szintén elengedhetetlen feladat.
  • A víz-, szennyvíz-, csapadékvíz-, valamint a fűtési hálózat cseréje, továbbá a villamos hálózat, a fő- és a szinti elosztók, illetve a gyengeáramú hálózat (IT és biztonságtechnikai) felújítása/cseréje is elvégzendő.

És azt szeretnék, hogy a felújítással párhuzamosan az épület klimatizálása is megoldódjon. Hogy mennyi pénzt szánnak a felújításra, az nem derül ki az ajánlatkérésből.

Kiemelt kép:Neményi Márton

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hooded computer hacker working on desktop PC computer. P2P and piracy, computer virus and trojans, phishing, malware and ransomware concept with glitch effect.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.