Gazdaság
Nagykanizsa, 2012. február 29.
Dervalics György kézbesítõ a kerékpárjához megy a nagykanizsai 1-es posta udvarán. Dervalics György 15 éve dolgozik a Magyar Postánál.
MTI Fotó: Varga György

A trükközés miatt kirúgnák a Magyar Posta vezetőit

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 11. 10. 12:23

Hiánygazdaságot, orbáni szocializmust emlegetnek.

 

Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja szerint a karácsonyi többletforgalom megelőzésére bevezetett csomagfeladási korlátozás a postákon a szocializmust idézi. Pártja felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul menessze a saját alkalmatlanságukat bizonyító postai vezetőket.

A Magyar Posta Zrt. honlapján tudatta, hogy november 15-től visszavonásig csomagfeladási limitet vezet be, a nem szerződéses ügyfelek naponta csak 5 MPL Üzleti csomagot és 5 MPL Netcsomagot adhatnak fel.

Nyíregyháza, 2016. december 9.
Kriston Zoltán postás autójába rakja az önkormányzat kézbesítésre váró csomagjait a nyíregyházi 1. számú postahivatal udvarán 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.
MTI Fotó: Balázs Attila
Óriási trükköt eszelt ki a Magyar Posta
Ha nem lehet sok csomagot feladni, nem lesz, ami késsen.

Pataki szerint tavaly karácsonykor a postai csomagküldés összeomlott, a küldemények jelentős részét csak komoly csúszásokkal tudták eljuttatni. Az elmúlt egy évet az állami cég vezetőinek arra kellett volna felhasználniuk, hogy felkészüljenek a kiszámíthatóan kiemelkedő karácsony előtti fogalomra. Korábban ezt is nyilatkozták.

Nyíregyháza, 2016. december 9.
Kriston Zoltán postás autójába rakja az önkormányzat kézbesítésre váró csomagjait a nyíregyházi 1. számú postahivatal udvarán 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékû karácsonyi ajándékcsomagját.
MTI Fotó: Balázs Attila
A posta állítja, felkészültek a karácsonyi nagyobb csomagforgalomra
A NAV is készen áll a megnövekvő számú vámügyintézésre.

Ehelyett most elküldik a fizetőképes vevőiket.

A szocialista hiánygazdálkodásra jellemző ez a megoldás, amely hosszú távon sem alkalmazkodik, nem a kapacitásokat akarja bővíteni, hanem a meglévő kapacitásokhoz korlátozza az igénybe vehető szolgáltatást. A Posta vezetői akkor is alkalmatlanok, ha nem is akartak felkészülni az idei karácsonyi szezonra, és akkor is, ha erre kísérletet tettek, de nem jártak sikerrel.

A feladható csomagok számának korlátozása a kudarc egyértelmű elismerése. Az Együtt szerint a Magyar Posta pozícióit nem az biztosítja a versengő csomagküldési piacon, ha a köztulajdon ellenére lehetővé teszik az üzleti érdekekre hivatkozó titkolódzást, hanem ha a politikai lojalitás helyett a vezetők kinevezésénél az alkalmasság lesz a szempont. A kormánynak ezért a mostani vezetők haladéktalan menesztése után nyilvános pályázatot kellene kiírnia a pozíciók betöltésére.

Kiemelt fotó: MTI/Varga György

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.