Gazdaság
Nagykanizsa, 2012. február 29.
Dervalics György kézbesítõ a kerékpárjához megy a nagykanizsai 1-es posta udvarán. Dervalics György 15 éve dolgozik a Magyar Postánál.
MTI Fotó: Varga György

A trükközés miatt kirúgnák a Magyar Posta vezetőit

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 11. 10. 12:23

Hiánygazdaságot, orbáni szocializmust emlegetnek.

 

Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja szerint a karácsonyi többletforgalom megelőzésére bevezetett csomagfeladási korlátozás a postákon a szocializmust idézi. Pártja felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul menessze a saját alkalmatlanságukat bizonyító postai vezetőket.

A Magyar Posta Zrt. honlapján tudatta, hogy november 15-től visszavonásig csomagfeladási limitet vezet be, a nem szerződéses ügyfelek naponta csak 5 MPL Üzleti csomagot és 5 MPL Netcsomagot adhatnak fel.

Nyíregyháza, 2016. december 9.
Kriston Zoltán postás autójába rakja az önkormányzat kézbesítésre váró csomagjait a nyíregyházi 1. számú postahivatal udvarán 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.
MTI Fotó: Balázs Attila
Óriási trükköt eszelt ki a Magyar Posta
Ha nem lehet sok csomagot feladni, nem lesz, ami késsen.

Pataki szerint tavaly karácsonykor a postai csomagküldés összeomlott, a küldemények jelentős részét csak komoly csúszásokkal tudták eljuttatni. Az elmúlt egy évet az állami cég vezetőinek arra kellett volna felhasználniuk, hogy felkészüljenek a kiszámíthatóan kiemelkedő karácsony előtti fogalomra. Korábban ezt is nyilatkozták.

Nyíregyháza, 2016. december 9.
Kriston Zoltán postás autójába rakja az önkormányzat kézbesítésre váró csomagjait a nyíregyházi 1. számú postahivatal udvarán 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékû karácsonyi ajándékcsomagját.
MTI Fotó: Balázs Attila
A posta állítja, felkészültek a karácsonyi nagyobb csomagforgalomra
A NAV is készen áll a megnövekvő számú vámügyintézésre.

Ehelyett most elküldik a fizetőképes vevőiket.

A szocialista hiánygazdálkodásra jellemző ez a megoldás, amely hosszú távon sem alkalmazkodik, nem a kapacitásokat akarja bővíteni, hanem a meglévő kapacitásokhoz korlátozza az igénybe vehető szolgáltatást. A Posta vezetői akkor is alkalmatlanok, ha nem is akartak felkészülni az idei karácsonyi szezonra, és akkor is, ha erre kísérletet tettek, de nem jártak sikerrel.

A feladható csomagok számának korlátozása a kudarc egyértelmű elismerése. Az Együtt szerint a Magyar Posta pozícióit nem az biztosítja a versengő csomagküldési piacon, ha a köztulajdon ellenére lehetővé teszik az üzleti érdekekre hivatkozó titkolódzást, hanem ha a politikai lojalitás helyett a vezetők kinevezésénél az alkalmasság lesz a szempont. A kormánynak ezért a mostani vezetők haladéktalan menesztése után nyilvános pályázatot kellene kiírnia a pozíciók betöltésére.

Kiemelt fotó: MTI/Varga György

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Kommentek

EDITORS NOTE: Graphic content / A silicone sex doll is displayed on March 5, 2018 in a room of a "brothel like" establishment in Paris where customers can pay for sexual intercourse with dolls, the first of its kind in France.
Members of the communist and Front de gauche group at Paris' city council called on March 16, the closure of the place run by the Xdolls company. The study of a legal procedure have been presented at Paris city council on March 20. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.