Gazdaság

A karácsony elmúlt, a postai csomagkáosz nem

Még mindig nem érkeztek meg a karácsony előtt rendelt csomagok, az ügyfelek egyre türelmetlenebbek, a posta nyomon követési rendszere pedig egy vicc – mondta a Magyar Nemzetnek egy magyar webáruház tulajdonosa.

Normál esetben a Magyar Posta 3-5 nap alatt kézbesíti a levél-postai küldeményeket Európán belül, de a forgalomnövekedés és a nyugdíjasoknak járó Erzsébet-utalványok miatt tulajdonképpen összeomlott a rendszer karácsony előtt.

A lap által megkeresett webáruház például december 19-én adott fel egy csomagot Litvániába, de kedden még úton volt. A nyomon követési rendszerben mindössze annyit látni, hogy a csomag két napig állt a postán, azóta pedig úton van.

Nehéz elmagyarázni az ügyfeleknek, hogy a Magyar Posta nem tudja napi szinten nyomon követni az általa szállított csomagot

– panaszkodott a tulajdonos.

A vállalkozót a posta arról tájékoztatta, hogy csak a feladást követő 21. nap lehet panasszal élni.  

A Magyar Nemzet írása szerint a Magyar Posta kudarcában közrejátszhatott az is, hogy többségében pénzügyi szakemberek vezetik az alapvetően logisztikai vállalatot. A cég hatfős igazgatóságban senki nincs, aki korábban logisztikával foglalkozott volna.

(Kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik