Gazdaság

Nagy bejelentésre készül a kormány

Még novemberben bejelenti a kormány, hogy a jövő évtől mely állami ügyeket tudjuk majd elektronikus úton intézni, úgy, hogy személyes kapcsolatfelvételre nem kerül sor. A változások már a következő év első harmadában, lehetőség szerint már januárban hatályba is léphetnek – árulta el az mfor munkatársának egy e heti rendezvényen a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, Deutsch Tamás.

Deutsch szerint eljött az ideje annak, hogy a versenyszektorhoz hasonlóan az államigazgatás is minél jobban kihasználja a digitalizációban rejlő lehetőségeket. A kormány célja, hogy a lehető legtöbb szolgáltatás, ügyintézés legyen elérhető az internet segítségével.

Azt egyelőre nem árulta el a portálnak, hogy mely ügyeknél lehet majd teljesen kiiktatni a kormányablakok, okmányirodák felkeresését, de mint mondta, ezek a részletek is ki fognak derülni a novemberi bejelentésből. Mint ahogy az is, hogy az ügyfélkapus regisztráción keresztül történhet majd a szolgáltatások igénybevétele, vagy más platformot alakítanak ki erre a célra.

Kiemelt kép: Deutsch Tamás beszédet mondott az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér bevezetéséről szóló konferencián a budapesti Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban 2017. október 26-án. MTI, Koszticsák Szilárd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik