Gazdaság
Zalaegerszeg, 2017. szeptember 13.
Úthenger dolgozik az épülõ jármûipari tesztpálya aszfaltozásán Zalaegerszegen 2017. szeptember 13-án. A 40 milliárd forintból épülõ, 250 hektáros beruházás elsõdleges célja az önjáró és elektromos autók fejlesztése, tesztelése lesz.
MTI Fotó: Varga György

Eltörölték egy halom híd- és útépítés tervezetét

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2017. 11. 07. 14:43

Korábban a témában:

Kitöröltek az Országos Területrendezési Tervről szóló törvény tervezetéből minden tervezett hidat, a tervezett új főútszakaszok 88 százalékát és minden eddig tervezett elkerülőút nyomvonalát – írja blogjában Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke.

Mint fogalmazott, gyakorló főépítészként szembesült azzal, hogy elkészült és véleményezhető az Országos Területrendezési Terv (OTrT) felülvizsgálatának módosításának elkészített környezeti értékelés. Amint belenézett, le is verte a víz.

Lekerült ugyanis a napirendről a 67-es főút meghosszabbítása Horvátországot, nem szerepel már a Pécs-Pogányi repülőtér sem az országos területrendezési terv tervezetében és leradírozzák az összes tervezett híd- és elkerülőút-építést.

Ezt azzal indokolják, hogy

az OTrT-ben 2003. óta gyűlő elkerülő utak átfogó vizsgálatára lenne szükség, mert az utóbbi 15 évben a megvalósult közúthálózati fejlesztések jelentős forgalmi átrendeződést jelentenek. Számos település esetében már nem indokolt az elkerülő út kiépítése, több esetben vizsgálatra szorul az is, hogy az elkerülő úton jelentkező már mérsékelt forgalom településből való kivezetése nem befolyásolná-e negatívan a település gazdasági életét.

Berkecz Balázs megjegyezte, az elérhető anyagokban arra egyáltalán nincs válasz, hogy az 52 darab folyami és vasúti híd területrendezési törvényből való törlésére miért van szükség.

Mivel az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium véleménye szerint a jelenleg meglévő főúthálózat betölti a szerepét, töröltek további 38 darab tervezett távlati főútszakaszt is.

Kiemelt kép:

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Szerdán lefagy az ország harmada

Kommentek

Demonstrtors gather outside the Parliament to protest against Brexit, waving EU and Union flags and a placard reading 'Brexit Is It Worth It?', London on September 12, 2018. Conservatives MPs opposed to Mrs May's Brexit Plan have met to discuss how and when they could force her to stand down as Prime Minister. (Photo by Alberto Pezzali/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.