Gazdaság

Az LMP hűtlen kezeléssel vádolja a kormányt

Mint írtuk, megkezdték a paksi hitel lehívását:

Paks 2: megkezdték az orosz hitel lehívását
Tíz fővállalkozó már örülhet, hamarosan a pénzükhöz jutnak.

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleményben reagált a hírre (MTI OS). Szerintük a kormány a paksi hitel lehívásával hűtlen kezelést követ el, és ezért az LMP feljelentést tesz.  Az LMP miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a kormány hűtlen kezelést követ el azzal, hogy megkezdik a paksi orosz hitel lehívását. Ezért bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt feljelentést tesznek.

A paksi beruházásért felelős államtitkár bejelentette, hogy az orosz hitel lehívásával az első fővállalkozói számlákat kifizetik. Elmondása szerint minden számla 80 százalékát orosz hitelből egyenlítik ki.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint a hitelszerződés rendkívül egyoldalú, Magyarország rosszul, Oroszország pedig jól jár: olyan helyzet is előállhat, ami akár csődbe is döntheti az államot és a magyar családokat. Ez a vagyoni károkozás az LMP álláspontja szerint megvalósítja a hűtlen kezelés tényállását.

Kiemelt kép: Szél Bernadett LMP-s képviselő napirend előtt szólalt fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. június 23-án. Mellette  képviselőtársai, Schiffer András (k) és Ikotity István transzparensekkel demonstráltak. MTI, Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik