Gazdaság

Kgfb: 14 százalékkal emelkedett az átlagdíj

Kötelező biztosítás (Kötelező biztosítás)
Kötelező biztosítás (Kötelező biztosítás)

A kgfb-kampány első napjaiban leadott 3500 megrendelés adatai szerint a K&H, az Allianz és az Union viszi az új kötések mintegy 60 százalékát – közölte saját adatbázisa alapján a vezető online biztosításközvetítő, a Netrisk.hu.

Az eddig megrendelt szerződések átlagdíja – biztosítási adó nélkül – közel 17 ezer forint, ami 14 százalékkal magasabb a tavaly ilyenkor mért 14 900 forintos díjszinthez képest.

biztositas-kgfb(960x640)(1).jpg (kgfb, biztosítás, )
Tudják, miért drágul az autók kötelező biztosítása? A munkaerőhiány miatt
Mert az autószerelők, karosszérialakatosok durván megugrott fizetését belekalkulálják a díjakba a biztosítók.

A legsikeresebb biztosítók eddigi sorrendje: a dobogón jelenleg a K&H, az Allianz és az Union áll, együttes részesedésük közel 60 százalék. Őket követi a Groupama és a Wáberer – az első öt biztosító összesen az idei kampány új szerződéseinek közel 80 százalékát tudhatja magáénak.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a január elsején évfordulós szerződések jövő évi díjairól szóló értesítő levelek november 11-ig történő megérkezése nyomán tovább élénkül majd az ügyfelek érdeklődése. Szintén évtizedes megfigyelés, hogy az első napokat követően emelkedik az átlagdíj mértéke is, mivel a nagyobb autóval rendelkező, magasabb összegű biztosítást kötő autósok általában hosszasabb megfontolást követően döntenek a váltásról – erre egészen december 1-jéig lehetőségük is van.

Kiemelt kép: Northfoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik