Gazdaság
Pécel, 2017. június 10.
Kisteherautóval ütközött, összeroncsolódott személygépkocsi az Isaszegrõl Pécelre vezetõ úton 2017. június 10-én. A frontális karambol során a kisteherautóba egy ember beszorult. Õt a tûzoltók szabadították ki feszítõvágóval, majd átadták a mentõknek. A személyautóban egyedül utazó sofõr nem sérült meg.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Az autósok hanyagsága miatt is emelkedik a kgfb díja

24.hu
24.hu

2017. 10. 26. 14:53

Számos szakértő nyilatkozott a napokban arról, mitől emelkedik a kötelező biztosítások díja. A felsorolt okok között az autók kora, a szakmunkáshiány és az autók megnövekedett műszaki tartalma is felsorolásra került. Mindez azonban csak az érem egyik oldala. A Biztosítás.HU szerkesztőségünkhöz eljuttatott cikkéből most Ön is megtudhatja a díjemelkedések valódi okát.
Korábban a témában:

Mindannyian tapasztaljuk, hogy 2010 óta folyamatosan emelkedik a kötelező biztosítások díja. Az akkori 23 ezer forintos átlagdíjak mára elérték az évi 35 ezer forintot. Az emelkedési tendencia valószínűleg a jövőben is megmarad, mivel jó hivatkozási alapot teremt a biztosítók részére, hogy az öregedő járművek műszaki állapota miatt egyre gyakoribbak a balesetek, illetve az autószervizek óradíjai az egekbe szöknek a szakmunkáshiány miatt.

biztosítás kgfb (kgfb, biztosítás, )
Tudják, miért drágul az autók kötelező biztosítása? A munkaerőhiány miatt
Mert az autószerelők, karosszérialakatosok durván megugrott fizetését belekalkulálják a díjakba a biztosítók.

Az is nyilvánvaló, hogy a járműveket érő károk mértéke nő, hiszen a modernebb típusokban ma már egy 30 km/órás ütközés is biztosan hazavágja a légzsákokat, a méregdrága fényszórókat és az egyéb érzékelőket.

Mindez igaz, de nem szabad elmenni egy másik fontos tényező mellett sem, ami rajtunk, autósokon múlik. A díjemelkedések fontos oka, hogy mára nagyban csökkent az autósok biztosítási évfordulóhoz kapcsolódó aktivitása. Az elmúlt években ugyanis sokan díjaik ellenőrzése nélkül fogadták el a számukra küldött díjemeléseket, ami csökkentette a biztosítók közti versenyt. Pedig nemcsak a díjemelések mellett szólnak ám érvek. A portál szerint ugyanis az autók növekvő műszaki tartalma jelentősen javítja is a közlekedésbiztonságot. A tolatóradar, a sávelhagyás-gátló, az automata követési távolság szoftveres kontrollja, de akár a hangjelzést adó biztonsági öv-ellenőrző is komoly mértékben csökkenti a károkat és azok mértékét.

További adalék, hogy az adatok szerint azoknak az autósoknak, akik évről-évre rendszeresen ellenőrzik, van-e számukra kedvezőbb biztosítási ajánlat és élnek a váltások adta lehetőségekkel, kisebb a díjemelkedése, mint azoknak, akik a díjértesítést megkapva csak tudomásul veszik díjuk emelkedését.

A jövő héten induló kampányban a biztosítók újra hirdetnek, a díjakat pedig pedig újra össze lehet hasonlítani, hívják fel a figyelmet. November tizedikéig több mint egymillió autós kapja meg postaládájába biztosítója értesítését arról, hogy ismét közeledik biztosításának évfordulója. A díjak várhatóan 8-20% között emelkednek, ami a kárösszegek növekedése miatt valószínűleg meg ugyan nem állítható, de az ügyfelek aktivitása lassíthatja a díjemelkedés folyamatát.

Kiemelt kép: Kisteherautóval ütközött, összeroncsolódott személygépkocsi az Isaszegrõl Pécelre vezető úton 2017. június 10-én. MTI, Mihádák Zoltán

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.