A Hajdú-Bihar megyei 4 csillagos szálloda éttermében tartottak ellenőrzést a Nébih szakemberei – olvasható a hatóság honlapján. Az étteremben több adminisztratív, higiéniai és élelmiszerbiztonsági hibát tártak fel az ellenőrök, ezenkívül kivontak a forgalomból 150 kg lejárt, nem nyomon követhető élelmiszert.
Az ellenőrzés során a Nébih szakemberei 151 kilogramm gyártói, illetve saját jelölés alapján lejárt minőségmegőrzési idejű, valamint jelölés alapján, illetve jelöletlenség miatt nem nyomon követhető élelmiszert találtak, melyek között ismeretlen eredetű vadhús és vadcsont is volt. Ezeket kivonták a forgalomból és megtiltották forgalomba hozatalukat.
Az étteremben más higiéniai és adminisztratív problémát is találtak: a hűtőtérben rozsdás volt a polcok rácsozata, a hűtőajtók és a körülöttük lévő fal, és az ajtótokok piszkosak, szennyezettek, az élvédők több helyen sérültek voltak. A konyhában fedetlen hulladéktárolókban gyűjtötték a hulladékot.
Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható.
Kiemelt kép: Nébih