Gazdaság

OECD: a világ élvonalába ugrott a magyar magánnyugdíjak hozama

24.hu
24.hu

2017. 10. 25. 13:42

Korábban a témában:

Az OECD frissen közölt kutatása szerint a magyar önkéntes és magánnyugdíjpénztárak teljesítménye kiemelkedik a világon, az 5 éves nettó átlagos reálhozam alapján a legjobban teljesítő három ország egyike vagyunk.

Ugyanakkor a teljes magyar nyugdíjvagyon növekedése szinte megállt az elmúlt évtizedben. Miközben a fejlett világban a GDP-hez viszonyított átlagos nyugdíjvagyon arány közel 50 százalékra nőtt tíz év alatt, addig Magyarország a maga 4,3 százalékos arányával az utolsók között van. Nálunk csak Luxemburg és Görögország mutatott fel rosszabb értékeket.

Cikkajánlónk:

Semmivé foszlik az államosított nyugdíjvagyon
A 2945,7 milliárd forintos összegből tavaly november végére alig 790 milliárd forint maradt, ami decemberben tovább csökkenhetett.

A tanulmány szerint a nyugdíjvagyon jelentősebb részét államkötvényekbe, vállalati kötvényekbe vagy részvényekbe fektették a vizsgált országok intézményei. Magyarországon a magán és önkéntes nyugdíjpénztárakban kezelt vagyon jelentősebb része állampapírokban és egyéb kötvényekben van, emellett viszonylag nagyobb arányt tesznek még ki a befektetési alapok a nyugdíjpénzek kihelyezésében.

A fejlett világ teljes magánnyugdíjvagyonának kétharmadát az USA teszi ki.

(Portfólió)

Kiemelt kép: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.