Gazdaság

Kölcsönkövetelés miatt emelt tőkét Mészáros Lőrinc cége

24.hu
24.hu

2017. 10. 24. 21:44

Az Opus Global 2,27 milliárd forint értékben bocsátott ki részvényeket.
Korábban a témában:

Alaptőke-emelésről döntött az Opus Global Nyrt. igazgatósága – közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honapján kedden. A döntés értelmében a cég Status MPE Magántőkealap irányában fennálló mintegy 2,27 milliárd forint kölcsönkövetelést új részvények zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki.

Az Opus a döntés szerint 7 319 761 darab 25 forint névértékű és 310 forint kibocsátási értékű, ‘A’ sorozatú új részvényt bocsát ki, aminek lejegyzésére kizárólag a Status MPE Magántőkealap jogosult. A Status MPE az új részvények átvételére írásbeli kötelezettséget vállalt.

Az új részvények teljes névértéke 182 994 025 forint, kibocsátási értéke pedig összesen 2 269 125 910 forint. Az igazgatóság döntése szerint az új részvények névértéke és a kibocsátási érték közötti különbözet összegét az Opus Global Nyrt. tőketartalékába helyezi, emellett az új részvények teljes névértékével a társaság jegyzett tőkéjét megemeli, a Status MPE fennmaradó 247 363 forintos követelését pedig kifizeti.

A közleményben jelezték, az Opus Global konszolidációs körébe tartozó OPIMUS PRESS Zrt. által kibocsátott kötvények egy részének visszavásárlására fordított kölcsönkövetelés apportálásával a cégcsoport konszolidált szintjén is lényegesen csökkent a társaság kötelezettsége.

A Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Opus Global Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek, a papír a keddi kereskedést 310 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb árfolyama 319 forint, a legalacsonyabb 32 forint volt.

(MTI)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Csanádi Márton / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.