Gazdaság

Pert bukott az RTL ellen a TV2 vezérigazgatója

Dirk Gerkens beperelte volt munkahelyét, de az elsőfokú ítélet szerint neki kell fizetnie 120 millió forintot.

A TV2 vezérigazgatójának, Dirk Gerkensnek 120 millió forint kártérítést kell fizetnie előző munkahelyének, az RTL Magyarországnak – az Index értesülése szerint erről döntött első fokon a bíróság.

A pert Gerkens indította tavaly az RTL ellen, mert szerinte jogtalanul bocsátották el 2015-ben. Mintegy 300 millió forint értékben tartott igényt elmaradt munkabérére és egyéb járandóságaira. Vezérigazgatóként rendes felmondással távozott az RTL-től, de a per miatt a tévétársaság belső vizsgálatot kezdeményezett.

Az RTL rendkívüli felmondássá minősítette át a szerződésbontást és ellenkeresettel élt. Az Index információi szerint többek között azzal vádolták Gerkenst, hogy a feleségének külön céges autót tartott fenn sofőrrel, olyan éttermi számlákat számolt el, amikhez nem volt joga, és egyéb gazdasági jellegű szabálytalanságokat követett el, például produkciós költségekkel kapcsolatban.

A keddi ítélethirdetésen a bíró Gerkens keresetének minden pontját elutasította, az RTL ellenkeresetének hat pontjából viszont ötöt helyben hagyott. Arra viszont bizonyosan lehet számítani, hogy a TV2-vezér fellebbez az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik